Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bu yıl emekli olan öğretmen üyelerini yemekli toplantıda ağırladı ve plaket takdim etti. Toplantıda konuşan şube başkanı İbrahim Sezer, yapılmak istenen düzenlemelerle ‘devlet memurluğu güvencesinin’ ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer ve yönetim kurulu üyeleri, emekliliğe ayrılan 73 üyesini Adana yeni Öğretmenevi’nde ağırladı. Emekli öğretmenlere çiçek ve plaket sunan şube başkanı İbrahim Sezer, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri yemek ve törenle emekli olan öğretmenleri konuk ettiklerini belirterek, “İkinci baharlarını yaşayan emektar öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi. Türk Eğitim-Sen olarak emekliliğe ayrılan öğretmenleri ile bağlarını koparmadıklarını ifade eden Sezer, göreve yeni başlayan öğretmenlerin büyük tehlikelerle karşı karıya olduklarına dikkat çekti. Meclis’te kabul edilen Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir sayısının 29’a yükseldiğini hatırlatan Sezer, yeni yasa ile Büyükşehirlerde il sınırının belediye sınırı olarak kabul edildiğini belirterek, “Eyalet sisteminin önünü açacak bu yasa ile devlet memurları seçilmiş belediye başkanlarının yani eyalet başkanlarının emrine girecek” dedi. 657 Sayılı Devlet memuru kanununda yapılması planlanan değişikliklerin önümüzdeki Ocak ayında gündeme gelmesini beklediklerini vurgulayan Sezer, “Büyükşehir Kanunu’nun ardından 657 Sayılı Devlet memurları kanunu gelecek. Yapılmak istenen düzenleme ile devlet güvencesi ortadan kaldırılmak amaçlanmaktadır. Esnek çalışma sistemi ile iş güvencesi ortadan kaldırılacak. Devlet memuru değil çalışan tanımı gelecek” uyarısında bulundu.

‘BÜYÜK TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’
Büyükşehir Kanunu’nun ardından 657 Sayılı devlet memurları kanununda yapılacak düzenlemelerden sonra, ‘Adana eyaletinin başkanının tüm memurların patronu’ olacağını ifade eden Sezer, “Bir memurla çalışmak isterlerse çalışacaklar aksi halde kapının önüne koyacaklar. Memuriyet sistemi siyasi müdahaleye açık hale getirilecek. Kısacası çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız” diye konuştu. Toplantıda emekli öğretmenlerden bazıları meslek hayatlarında yaşadıkları ilginç anıları anlatırken konuşmalardan sonra  bu yıl emekli olan sendika üyesi öğretmenlere çiçek ve plaket takdim edildi. Çiçeği burnunda emekli öğretmenler, daha sonra müzik eşliğinde eğlendiler.