Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Demirci, beraberinde Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı Sendika Başkanları ve sağlık çalışanlarının katılımı ile Seyhan Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. 

İşçilerin diğer kadrodaki işçilerle aynı haklara sahip olmasını talep ettiklerini ifade eden Başkan Mehmet Demirci,  “Biz işçiler tüm kurumlarda asıl işkolunda kamudaki beraber çalıştığımız diğer eski işçiler ile aynı haklara sahip olmayı istiyoruz. Mahalli idareler yönünden örneğin belediyeler gibi 01.07. 2020 tarihi itibariyle 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereği hiçbir sorun yaşamadan esas uygulamaya geçirilmiş olup biz bu kurumun çalışanları için de 31. 10. 2020 ‘de aynı uygulamalar olmalıdır. Bu konuyla ilgili de süreç çok uzamadan Çalışma Bakanlığımız tüm kurumlara gerekli yazışmaları yapmalıdır” dedi.


Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Demirci, sözlerini şöyle tamamladı: 
 “Kamu kurum ve kuruluşlarının işçilerine ücret başta olmak üzere farklı iş kolu uygulamaları görev tanımları ve eşitlik ilkesi gereği tüm çalışanlara daha şeffaf ve adaletli davranması konusunda ilgili bağlı bakanlıkların gerekli tedbirleri almalıdır. İş mevzuatının esası gereği olması gereken uygulamaların yani kurumlardaki tüm işçilerin kendi kurumlarındaki asıl iş kollarında tescil edilmesini istiyoruz. Ve aynı zamanda biz işçilerin ya da malum sendikanın ne istediğinden de öte olan gerçeklerin de uygulamaya eşit davranma ilkesi hayata geçmesini talep ediyoruz. Çalışma hayatına ilişkin Anayasamız zaten noktayı koymuştur.  Tüm işçiler artık 1 Kasım 2020 itibarıyla işletme toplu iş sözleşmesinden tabii eşit haklarla tabi olmaktan başka bir yolunun olmadığını hatırlatmak istiyoruz”

Türk İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, işçilerin kadroya geçme konusunda Türk-İş'in verdiği mücadeleyi anımsattı. 1 Milyon taşeronun kadroya geçmesi için Türk İş İşçi Konfederasyonu’nun çok uğraş verdiğini vurgulayan Edip Gülnar, “Mahkemeler, Yargıtaylar , büyük, büyük eylemler yaptık. Kimse kendisine pay çıkartmasın. Milletin yüzde 99’u bunu biliyor. Bunun yanında ancak kadroya  geçirmelerini bunların yaptığı gibi bir geçiş istemedik. Böyle konuşulmadı. Eskiden kadroya geçen işçilerimiz gibi kadrolarını aldıktan itibaren üye hakkını kullanacaklarını. TİS’den yararlanacaklarını ve geçmiş haklarının verilerek kadroya geçirilmelerini istedik.” diye konuştu.  Bazı işçilerin kadroya alındığına dikkat çeken Türk İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Bir 696 Nolu KHK çıkarttılar. BU KHK ile kimi işçimiz kadroya alındı. Kimi işçimizi ise bir şirketten alarak başka bir şirkete dahil ettiler. Sonrasında da bu aldığımız işçiler 3 sene sonra  toplu iş sözleşmesinden faydalanacaklar dediler.  Biliyorsunuz kıdem tazminatı konusu vardı. 11 Milyon çalışanı ilgilendiren hassas bir konuydu bu. Bir soğutuyorlar, bir ısıtıyorlar ve karşımıza getiriyorlar. Türk İş topluluğunu tek başına bıraktılar. 1.5 ay boyunca tek başımıza 81 vilayette eylemler yaptık. Basın toplantıları düzenledik. ‘Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir’ dedik” ifadelerini kullandı. 
Türk İş’in içerisinde her siyasi görüşten insanın bulunduğunu belirten Gülnar, “Türk İş Sendikası’nda her partiden insanlar bulunmaktadır. Bizde siyaset olmaz. Sadece sendikacılık olur bizde. Her başkanlar kurulunda  başkanımız oturur fikrini söyler.  Anlaşılarak alınan kararlara uyulur. Türk İş kurulduğu günden bu yana yoluna istikrarla devam etmektedir. önümüzün kesilemeyeceğini herkes bilsin. Her zaman devletin, milletin, bayrağın yanında olan bir sendikayız” dedi.