Bu örnek davranışsa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Adana Valiliği'ni ziyareti esnasında ortaya çıktı. Bakan Yıldırım ve Eker'e konuyla ilgili olarak bilgi veren Vali Hüseyin Avni Coş, “Valiliğimize başvuran Duran Sarıoğlu adlı bir vatandaş, hac görevini ifa için Suudi Arabistan'a gittiğini, ancak burada ağır bir hastalığa yakalandığını bildirdi. Bu vatandaşımıza sahip çıkıp, kendisine devlet olarak gerekli desteği verebilmek adına harekete geçtik” dedi.
Duran Sarıoğlu'nun, hastalığı nedeniyle normal uçakla Türkiye'ye dönemediğine dikkat çeken Coş, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Biz de konuyu Sağlık Bakanlığı'na ilettik. Bakanlık, konuyla ilgili olarak 'ambulans uçak' ayarladı ve Sarıoğlu'nun Türkiye'ye getirilmesi noktasında görevlendirme yaptı. Vatandaşımız, Suudi Arabistan'dan Adana Şakirpaşa Havaalanı'na nakledildi ve havaalanından hemen tam teşekkülü bir hastaneye kaldırılarak, burada tedavi altına alındı.”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, her zaman vatandaşının yanında olduğunu ve yurtdışında da olsa vatandaşını sahipsiz bırakmadığını kaydeden Vali Coş, “Bu olay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, dünyanın her neresinde olursa olsun vatandaşını aradığı, sorduğu, sorunlarıyla ilgilenerek çözüm ürettiğini gösteren güzel bir örnek olarak öne çıkıyor. Bu güzel hizmetten ötürü zatınızda hükümetimize teşekkür ediyorum. Özellikle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı ilgilendiren konuların çözümü konusunda da verdiğiniz direktifler doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.