Çukurova Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş;  Avrupa Birliğinin, vatandaşlarına daha iyi hizmet verebilmek, vatandaşlarının kamu işlerinin sevk ve idaresine aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla halka en yakın yönetim birimi olan yerel yönetimlerin gelişimine büyük önem verdiğini ifade etti.

AB fonlarının kayda değer bir bölümünün, yerel ve bölgesel yönetimlerin daha iyi çalışabilmeleri için ayrıldığını belirten Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, ‘’Toplam bütçesi 2 milyon 600 bin avro olan Şehir Eşleştirme Hibe Programı da bu kapsamda değerlendirilmelidir. Bu hibe programı kapsamında üretilecek projelerle Türkiye ve AB ülkelerindeki yerel idareler, ortak bir konu etrafında bir araya gelip birbirini tanıyacaklar. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunup kalıcı ve sürdürülebilir bir diyalog kurabilecekleri bir platform oluşturacaklar.’’ dedi.


Konuşmaların ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Uzmanı Oktay Ercan tarafından Türkiye-AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı tanıtımı gerçekleştirildi.

AB ve Türkiye’de yerel yönetimlerin eşleştirilmesi yoluyla AB üyeliği ile ilgili alanlarda işbirliğinin teşvik edilmesi için sürdürülebilir yapılar oluşturmak amacıyla oluşturulan programın bilgilendirme toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürü Gülfem Kıraç Keleş Şehir Eşleştirme ve İyi Uygulamalar konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Soru cevap bölümünün ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.