Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen,  Türk kadınının Avrupalı kadınlardan çok önce çeşitli haklara kavuşmuş olmasına rağmen bugün arzu edilen konumda bulunmadıklarını söyledi.

-      Türkmen, Akdeniz Koleji'nde, İŞKAD üyesi İŞKAD Üyesi İş ve Meslek Danışmanı Ayfer Köni ile birlikte katıldığı ''Kadının toplumdaki yeri'' konulu konferansta, Türkiye’de kadın girişimci oranının yüzde 8 Avrupa ülkelerinde ise yüzde 50-60’ları bulduğunu bildirdi.

Türkiye’nin  Avrupa devletleri arasına girebilmesi için bu oranının en az yüzde 40 olması gerektiğini vurgulayan Türkmen, '' Bu nedenden sizlere büyük iş düşüyor. Mesleğinizi elinize almanız ve bunu en iyi şekilde yapmanız gerekiyor'' dedi.

Salondaki lise 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin bulunduğunu vurgulayan Türkmen, ''Sizlerin artık ilerideki mesleğinize yönelik bir düşüncenizin olması lazım. Buradaki amacımız ben ve arkadaşımın Türkiye’deki kadın girişimci sayısının arttırılması çabasıdır'' diye konuştu.

-      Türkmen, salondaki öğrencilere avukatlık mesleği ile ilgili bilgi verirken de çok okumalarını önerdi. Oğlunun da hukuk fakültesinde olduğunu belirten Türkmen, kimlerin avukat olmak istediğini de sordu. Türkmen, ''Eğer bu mesleği seçmek istiyorsanız okumayı seviyor olmalısınız'' dedi.

-      Eğitimin önemine dikkati çeken Elif Doğan Türkmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

-       ‘‘Adana’nın gelecek planlaması eğitime verilecek önemle ortaya çıkacaktır. Çocuklarımızı emin ellerde görmek bizleri mutlu kılmaktadır. İŞKAD olarak eğitim projeleri, programlar, seminer ve toplantılarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Seminerde boyunca Akdeniz Okulları öğrencilerinin Adana İŞKAD Başkanı Elif Doğan’a çeşitli sorular sordular. Genç öğrencilerin ilgisinden çok mutlu olduğuna değinen Doğan, onları böylesine donanımlı yetiştiren Akdeniz Koleji eğitim kadrosunu kutladı.

 

Seminer sonunda  Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Aycan Aktürk ile Eğitim direktörü Esat Ergün, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen’e plaket vererek, katkılarından dolayı teşekkür ettiler.