Irak ve Suriye’den gelen öğrenci öğretmenlerden oluşan Türkmen heyeti, Adana’da kaldıkları 9 gün içerisinde kentimizin tarihi ve turistik yerlerinde büyük bir ilgi ile karşılandılar. Türk tarihi ve Anadolu coğrafyası hakkında geniş bilgi alan gençler, Adana merkezde başta Vali Atış, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk tarafından kabul edilip çeşitli bilgiler aldıktan sonra Kozan, Ceyhan ve Tarsus belediyeleri tarafından ağırlanarak ilçelerin tarihi ve coğrafi konumu hakkında bilgilendirildiler.
Toplam 25 Türkmen genç, gezilerinin son gününde Adana Oğuz Boyları Derneği tarafından Adana’nın Akçatekir Yaylasında ağırlandılar.
Aydınlar Ocağı Başkanı Halil Altıparmak başkanlığındaki heyet, Toros dağlarının  doğal güzelliklerle dolu yerlerini gezerken beğenilerini gizlemediler. Torosların serin ve yeşilin tüm tonlarının mevcut olduğu bitki örtüsüne hayran kalan Türkmen gençler Akçatekir beldesinin MHP’li belediye başkanı Mehmet Kılınçkaya’yı da makamında ziyaret ettiler.
Adana’da dolu dolu bir 9 gün yaşayan gençler, artık Adana’nın Irak ve Suriye’de yüzlerce fahri elçisi olduğunu belirterek kendilerine Türk yurdunu ve tarihini tanıtan Aydınlar Ocağına ve tüm Adanalılara teşekkür ettiler ve gelecek yıl daha başka Türkmen gençlerle yine Adana’da olacak olmanın heyecanının şimdiden Irak ve Suriye’deki tüm Türkmen gençleri sardığını söylediler.