Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Sıtkı Polat’ın da bulunduğu ziyarette konuşan Dünya Türkmenler Birliği Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, “Yaptığınız işlerden dolayı size teşekkür etmek ve yanınızda olduğumuzu belirtmek için bu ziyareti gereçekleştirdik” dedi.
   Güzel çalışmaların olduğu yerde zaman zaman eleştirilerin de olabileceğini ifade eden Demirdüzen, son 1 yılda Adana’da önemli hizmetlerin yapıldığını vurguladı. Demirdüzen, “Rahat olun, doğru yoldasınız. Adana için çabalarınızı biliyoruz” ifadesini kulllandı.
   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ziyaretiniz benim için moral oldu. ‘Ortak Akıl Toplum Projesi’ diye bir şey başlattık. Bu proje herkesin. Herkes bir ucundan tutup, destek verirse sorunları çözeriz. Bu bizim için çok önemli. Türkmenler Birliği çok güçlü bir sivil toplum örgütü. Sizlerden bu iltifatları duymak bizi daha çok çalışmaya itecektir. Layık olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
   Başbakan Erdoğan’ın seçim döneminde Adana için müjdeler verdiğini hatırlatan Aldırmaz, bu müjdelerin çok önemli olduğunun altını çizdi. Aldırmaz, şöyle devam etti;
   “Türkiye’nin gündemi çok yoğun. Dolayısıyla bizim projelerimize zaman ayrılması çok önemli. Sizin de bu konudaki gayretleriniz bizim için çok önemli. Çünkü herkes bu işe sahip çıkmalı. Biz bu projelerle ilgili mülkiyet sorunlarını, imar sorunlarını çözdük. Sadece bir talimatla çözülecek şeyler. İnşallah hep birlikte gayret edersek Adana’ya dikkatleri çekersek bunların üstesinden geliriz. Kaldı ki Sayın Başbakan’ın Adana’ya verdiği söz bir bakıma bürokratlar açısından emir sayılır. Birlikten kuvvet doğar. Her şey memleket için. Kimsenin şahsi bir hesabı yok. Bazen Adana’da doğruları yapmak zor olabiliyor. Ama hep birlikte zorluklar aşılır. Hep beraber güzel şeyler yaparız.”
   Ziyaretin sonunda Dünya Türkmenler Birliği Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a plaket verdi.