Demirdüzen, Genel Merkezi Adana´da olan Dünya Türkmenler Birliği´nde düzenlediği basın toplantısında birlik adıyla ilgili yaşanan hukuki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Demirdüzen, İçişleri Bakanlığı´nın 5253 sayılı yasa gereği ´Türkmen´ adının kullanılmasının kendi iznine bağlı olduğunu ve bu yasanın 28. maddesi gereğince dernek adının mevcut haliyle kullanılmasının uygun görülmediğinin kendilerine resmi olarak bildirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı´nın bu bildirimi üzerine hukuk mücadelesi başlattıklarını belirten Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı Demirdüzen şöyle devam etti: "İçişleri Bakanlığı´nın ´Türkmen´ isminin dernek adı olarak kullanılmayacağına dair kararının hukuka, hakkaniyete ve hukuk devleti anlayışına uygun düşmeyeceği düşüncesiyle bu kararların iptali için Ankara 7. İdare Mahkemesi´ne İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açtık. Yapılan yargılama sonucunda Türkmen kültürünü araştırmak, yaşatmak geliştirmek yeni kuşaklara geniş kitlelere ve Çukurovalıya tanıtmak amacıyla kurulmuş olan derneğimizin, ´Türk milletinin birlik ve beraberliği için faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olduğu´, Türkmen kelimesini dernek adı içerisinde kullanılmasının uygun görülmediği yönündeki İçişleri Bakanlığı tarafından tesis edilen dava konusu işlemlerde hukuka uygunluk bulunmadığı kararına varılmıştır" dedi.

Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, Ankara 7. İdare Mahkemesi´nin bu kararı doğrultusunda faaliyetlerini aynı isim altında sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi. Demirdüzen, "Bu kararla dünyaca ünlü Türk adaletinin bir defa daha yüceliğini 7 düvele göstermiş olmasından dolayı sevinçliyiz, mutluyuz" diye konuştu.