CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Üniversitesinden akademisyenler ve mimarların katıldığı plaket töreninde konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Bu gün 2 Ekim Dünya Mimarlık Günü Kutlama etkinliklerinde mesleğimizde bizlere ışık tutarak yol gösteren, tecrübelerinden yararladığımız büyüklerimizi onurlandırarak plaketlerini  vereceğiz. Etkinliklerimizin içeriğini sergiler, Orta Öğretimde meslek tanıtımı, söyleşiler ve teknik geziler düzenleyerek balo ile taçlandıracağız.

Dünya Mimarlık Günü’nde ‘İklim Değişikliği İçin Harekete Geç’ sloganıyla hareket ettik. Çünkü iklim değişikliği gerçek bir tehdittir. Hızlı kentleşme ile bina sayısındaki artış, enerji tüketimi ve sera gazı emisyonunu her yıl daha fazla arttırmaktadır. Bu anlamda herkesi mücadeleye çağırıyorum.” Diye konuştu.

DUAYEN MİMARLARA PLAKET

Mimarlık mesleğide 30 yılını dolduran Bekir Kazım Ayhan, İbrahim Demir, Figen Ortak, Ufuk Önder, Oya Gümüş Şahin, Şükran Akova, Fatma Gülsen Çakallı Akyazıcı, Hıdır Kara, Nuran Yıldırım Köse, Fatma Nur Çiftçi, Ayla Şahin ve Fahri Aydın.

40 yılını dolduran Oya Sepici, Mehmet Çavuşoğlu, Rahmi Muraz ve Gülten Işık Dıvarcı.


50 yılını dolduran Selma Dalgıntekin ve 60 yılını dolduran İbrahim İşiışık’a plaketleri CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, oda yöneticileri ve duayen mimarlar tarafından verildi. Ayrıca Mimarlık Bölümlerinden mezun olup, odaya yeni kayıt yaptıran genç üyelere de rozetleri takıldı.

Plaket ve rozet takma töreninin ardından verilen kokteyle geçildi.