Atatürk Parkı’na gelerek burada açıklama yapan Ülkücüler, Hükümete sert mesaj ilettiler. Ülkücü grup adına konuşan Fikret Özdoğan “Bizler sadakatla mensubu bulunduğumuz Türk Milleti ve onun kutsal manevi değerleri uğruna 40 yıldan beri Ülkücü-Milliyetçi dünya görüşünü kendisine rehber edinmiş ve milliyetçi dünya görüşünün tek siyasi adresi olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup olmuş, bu toprakların, bu vatanın evlatlarıyız” dedi.

GEMİCİKLER YOKTU

Özdoğan “Dönemin gerginleşen ve kutuplaşan siyasi ortamında millet ve maneviyatımız için her türlü zorluğu, sıkıntıyı ve şahadeti göze alarak inandığımız değerler uğruna mücadele ettik. Mücadelemizde samimiyet vardı, riyakarlık yoktu. Mücadelemizde maneviyat vardı, istismar yoktu. Mücadelemizde onur vardı, haysiyet vardı; şerefesizlik yoktu. Mücadelemizde kuru ekmek zeytin vardı, gemicikler yoktu” diye konuştu.

TİMSAHIN GÖZYAŞLARI

Yaşadıkları acıları, dramları bugüne kadar anlatmayı düşünmediklerini ancak istismar konusu edilince açıklama gereği duyduklarını belirten Özdoğan “Dünyanın en kısa sürede en zengin siyasetçilerinden olma unvanını yakalayanlar, Türk-İslam düşmanı Büyük Ortadoğu Projesi’nin figüran başkanları, başörtüsü üzerinde yıllardır sörf yapanlar, işine gelmediğinde Ülkücüleri kafatasçı, ırkçı, çengel bıyıklı, işine geldiğinde şahadetlerimize timsah gözyaşı akıtanlar, içimizi sızlattılar” dedi.

GÖZLERİNİZ RİYAKAR

Ortak açıklamada “Çoluk çocuğa karışmış, ekmeğinin derdinde ve milletinin yanında yaşamını sürdüren bizler, mübarek hatıralarımızı iktidarlarını devam ettirebilmek için istismar eden Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye haykırıyoruz: Mübarek hatıralarımızdan riyakar gözlerinizi,

fitne dağıtan dillerinizi ve  kirli ellerinizi çekin. Zaten 8 yıldır milletvekilliği; bakanlık verdiğiniz dönekler size yeter. Sizlere ve halen yanınızda bulunan döneklere, Millete ihanet yolunda kol kola mutluluklar dileriz” ifadesine yer verildi.

12 EYLÜLÜN RUH İKİZİ

Açıklamada son mesaj olarak “12 Eylül darbesinin yan ürünü olan, 28 Şubat’ın mimarı Çevik Bir’le koyun koyuna yatan, ‘27 Nisan E-Muhtırasını ben yazdım’ diyen Yaşar Büyükanıt’la candost olan Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin bu tiyatrosuna 12 Eylül’de son vereceğiz. ABD’nin başımıza bela ettiği 12 Eylül cuntasının ruh ikizi olan AKP sivil cuntasını süpürüp atacağız. Lider Bahçeli’nin arkasında ve yanında olacağız. Hırsızlığı, yolsuzluğu ve ihaneti hazmetmedik, hazmetmeyeceğiz.  Hırsızlığa, yolsuzluğa ve ihanete hayır diyeceğiz!”

ŞEHİTLER İÇİN DUA

Açıklamanın ardından Ülkücüler MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. Burada şehitler ve gaziler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Kısa bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan, “Bir tarafta istismar bir tarafta samimiyet, bir tarafta ihanet diğer tarafta aşk, bir tarafta sefa, diğer tarafta çile var. Ülkücüler, samimiyetiyle, vatana, bayrağa, ezana olan aşkıyla çileye talip olmuş ama birileri, bu kutsal değerler üzerinden istismarı ve ihaneti tercih etmektedir. Türk milleti bu istismarı ve ihaneti cezasız bırakmayacaktır” dedi.

ORTAK AÇIKLAMAYA KATILAN  İSİMLER

İsmail Arıcı, Mustafa Kılavuz, Asaf Güzelce, Mehmet Tüllükolcu, Sabri İspahalı, Hadi Adır, Halil . İ. Karslıoğlu, Abdurrahim Gül, Celal Barut, Nurol Fedai İnep, Bahtiyar Balaban, Haydar Çolak,Osman Şirin, Osman Birbiçer, Halit Özkan, Hanifi Baysal, Fatih Adlı, Fikret Özdoğan, Ahmet Çankaya,  Ertuğul Koca, Fuat Toygar, Battal Kander, Mustafa Tanrıverdi, Rahmi Benli, Kamuran Avşar, Güven Ercil, Mahir Panayır, Mercan Çalış, Galip Kütük, Necmettin Kahveci, Mahmut Ünüvar, Müslüm Kaya, Aslan Özdemir, Kadir Akgöllü, Galip Atılgan, Emrullah Baştürk, Ahmet Sığınç, Mustafa Öğüt, İbrahim İspaha, Yaşar Biçer, Kazım Avşar, Ali Ceylan (şehit oğlu), Ali Görken (şehit oğlu), Atilla Özdemir (şehit oğlu),