AKKAPI KÜTÜĞÜNE KAYITLI
Türkiye'nin konuştuğu "şike davası" bilinmeyen bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.. Yıllarca Milli takım ve Galatasaray forması giyen ve son olarak Eskişehirspor'un Sportif Direktörlük görevini yürütürken şike suçlamasıyla tutuklanan ünlü futbol adamı Ümit Karan'ın Adanalı olduğu anlaşıldı. Geçtiğimiz günlerde hazırlanan iddianamede Karan'ın Adana'nın Akkapı Mahallesi kütüğüne kayıtlı olduğu belirtildi..

ALMANCI OLARAK  BİLİNİYORDU
Futbol sahalarında fırtına gibi estiği hatta ilk olarak Gençlerbirliği'ne transfer olduğu yıllarda Türkiye onu Almancı bir ailenin çocuğu olarak biliyordu. Almanya doğumlu olan Ümit Karan'ın aslen nereli olduğu merak bile edilmemişti. Ancak Türkiye'yi sarsan Şike skandalının geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iddianamesi Karan'ın da bir Adanalı olduğu hatta Akkapı Mahallesi kütüğüne kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

1976 BERLİN DOĞUMLU
1976 Berlin doğumlu olan ve son olarak Eskişehirspor'un Sportif Direktörlüğü görevini yürüten Ümit Karan, futbol kariyerine Berlin'de başladı. Gençlerbirliği'ne transfer olarak Türkiye Süper Ligi'ne geçiş yapan, ardından 2001 yılında Galatasaray'a transfer olan Karan, Türkiye'de Almancı olarak tanındı. Süper Lig'de uzun yıllar top koşturan gurbetçi Ümit Karan'ın Adana ile halen bağlantısı olup olmadığı ise bilinmiyor.

ŞİKEDEN TUTUKLANDI
Almancı olarak bilinen ancak Adanalı olduğu ortaya çıkan Ümit Karan'ın Eskişehir-F.Bahçe maçı öncesi 'Çantacı' olarak anılan Ali Kıratlı’dan bir çanta içinde şike parası aldığı, daha sonra çantadan bir hediye saat çıktığı öne sürülmüştü. Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Eskişehirspor Sportif Direktörü Karan, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilmişti.