Son olarak Eskişehir’de yapılan Üniversite Spor Oyunları’nın 2013 yılının mayıs ayında Adana’da Çukurova Üniversitesi’nde düzenleneceğini söyleyen Prof. Dr. Kemal Tamer, “Bu organizasyona 130 dolayında üniversite 5 bin dolayında öğrenci ile katılacak. Üniversiteli sporcular 8 branşta yarışacak. 10 gün kadar sürecek oyunlarda üniversite gençliği hem Adana’yı hem de Çukurova Üniversitesi’ni tanıma fırsatı bulacak. Biz öğrencilerin üniversiten mezun olmadan ülkenin değişik yerlerini tanımasını istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Kemal Tamer, Üniversite Sporları Federasyonu’nun İzmir’deki Üniversite Yaz Olimpiyatları ve Erzurum’daki Üniversite Kış Olimpiyatları gibi büyük uluslararası organizasyonlara da imza attığını belirtti.

Üniversite Spor Oyunları’nın Koç Grubu’nun sponsorluğunda yapıldığını anımsadan Prof. Dr. Kemal Tamer, sporun bir araç olduğunu, asıl amacın üniversite gençliğinin gelişimine katkı sağlamak olduğunu bildirdi.

            Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın spora ve gençliğe bakış açısını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kemal Tamer, oyunlar için destek istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, “Gençlere verilen her emek ve hizmet bizim için önemlidir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Böyle bir organizasyonu Adana’da yapacak olmanızdan dolayı mutlu olduk. Her türlü desteğe hazırız” şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve federasyon yetkililerinin de katıldığı ziyarette Prof. Dr. Kemal Tamer, Zihni Aldırmaz’a üzerinde federasyonun armasının olduğu çeşitli hediyeler verdi.