Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin (TÜKD) ‘3. Şubeler Toplantısı’ Adana’da yapıldı. 40 ilden gelen üniversiteli kadınlar, düzenlenen geniş katılımlı toplantı ile dernek çalışmalarını masaya yatırıp, hayata geçirilen projeleri değerlendirdi.

Ziyapaşa Park Otel’de gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan toplantıya TÜKD Adana Şubesi ev sahipliği yaptı. TÜKD Genel Başkanı Nazan Moroğlu’nun da katıldığı oturumda 40 ilden gelen dernek üyeleri de hazır bulundu. Saygı duruşu ve hemen ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ‘Şubeler Toplantısı’nın açış konuşmasını TÜKD Adana Şube Başkanı Figen Doran yaptı.

Böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın haklı onur ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Figen Doran, “TÜKD üyesi olmak ve bu kurumun şube başkanlığı yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Derneğimizin çizgisi ve doğrultusunu beni çekmişti. Bugün çok doğru bir seçim yaptığımı görüyorum” dedi. Doran, daha sonra ‘Şubeler Toplantısı’ kapsamındaki program hakkında katılımcılara bilgi verdi.

TÜKD Genel Başkanı Nazan Moroğlu da, İstanbul ve Edirne’nin ardından üçüncü toplantıyı Adana’da gerçekleştirdiklerini belirterek, söz konusu toplantılarla da derneğin tüm yönetim birimlerinin birlikte çalışmasının, deneyimlerini paylaşmasının, geleceğe yönelik yol haritasının belirlenmesinin ve izlenmesinin en önemli yöntemi olduğuna inandığını dile getirdi.

Moroğlu, “Biz üniversite eğitimi alma fırsatına sahip olmuş, ülkemizin şanslı kadınları olarak, derneğin amaçları doğrultusunda gönüllü olarak, bilgi birikimimizi başta kadınların güçlendirilmesi olmak üzere ülkemiz yararına kullanmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki, gönülden yapılan çalışmalar iyi niyetle yapılır ve çok değerlidir. Ancak, kararlılıkla, kurallara uygun ve disiplinli çalışmak zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Bu bakımdan, şubeler toplantısına katılım da bu sorumluluğun bir parçası” dedi.

Bugün 81 ülkede 130 binden fazla üyesi ve 120 ulusal dernekler üyesi olan; ‘Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu’nun kongresine de Türkiye olarak ilk defa ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Moroğlu, söz konusu kongrenin de Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sunacağını vurguladı. Konuşmaların ardından Nazan Moroğlu, diğer dernek yöneticileri ile birlikte TÜKD Adana Şube Başkanı Figen Doran’a çeşitli hediyeler sundu.