Başkan Seçer’in mesajı şöyle:

“Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82’nci yılında büyük bir özlemle anıyoruz.

Büyük Atatürk, sadece bir asker ve ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir düşünce adamıdır.

Hedefi, içeride tam bağımsız birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir vatan, dışarıda barış içinde bir dünyadır.

Umudun nasıl yeşertileceğini en olumsuz koşullarda bize göstererek üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize vatan kılan, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak dünya platformunda onurlu yeri almamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri geleceğimize yön vermeyi daima sürdürecektir.

Bizler, O’nun “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız” veciz sözleri ışığında, güzel kentimize ve değerlerine sahip çıkmaya, şehrimizin ve ülkemizin geleceği için ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımız için gece gündüz demeden çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.  Kentimizi daha güçlü, daha zengin, daha kalkınmış bir refah kenti haline getirmenin Atatürk’ün aziz hatırasına en anlamlı saygı olduğuna yürekten inanıyoruz.

Büyük ölülere matem değil, fikirlerine bağlılık gerektiğini çok iyi bilen bizler; her ‘vatan’ deyişimizde, Atamızı bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.”