MHP İl Kadın Kolları Başkanlığınca organize edilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. MHP il binası toplantı salonundaki etkinliğe kızıyla birlikte katılan Vali Coş, burada MHP İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler ve Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer tarafından karşılandı. Kendisini karşılamaya gelen partililerle tek tek tokalaşıp, ayaküstü sohbet eden Coş, daha sonra etkinliğin yapılacağı salona geçti. Burada konuşan Hüseyin Avni Coş, 'Muharrem ayının Müslüman dünyasınca oldukça
önemli bir ay olduğunu ifade ederek, bir yas ya da matem ayı olarak öne çıkan Muharremle ile ilgili olarak farklı rivayetler olduğunu hatırlattı.
'Muharrem ayında Alevisi ile Sunnisiyle tüm toplumun birleştiğini ifade eden Coş, "Bugünler birlik ve beraberliğimizin pekiştiği günlerdir. Muharrem ayının çok iyi bilinmesi ve bu konudaki bilgi ve birikimlerin genç nesillere de aktarılması oldukça önemli. Bugünün anlamına uygun bir şekilde anmak için MHP Adana İl Kadın Kollarınca düzenlenen böylesine güzel bir etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum" dedi.
MHP İl Başkanı Abdulkadir Üçkadeşler ise, Muharrem ayının Müslümanlar açısından önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından dualar okundu ve MHP'li kadınlarca hazırlanan aşureler katılımcılara dağıtıldı.
Burada gazetecilerin kendisine yöneltmiş olduğu sorulara da yanıt veren Vali Coş, Türk İntikam Birliği (TİB) Teşkilatı Direniş Hareketi adlı oluşumun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik suikast düzenleyeceği iddialarıyla ilgili olarak 14 kişinin gözaltına alındığını ve konunun da artık yargıya intikal ettiğini söyledi. Coş, "Yüce Türk adaleti, konuyla ilgili olarak gerekli araştırma ve incelemeyi yaptıktan sonra mevcut delil durumuna göre de yargı süreci başlayacak, konunun muhatapları hakkında
da gerekli işlemler yapılacaktır. Bize düşen; şüphelilerin ve suç işleyenlerin yakalanıp, bağımsız Türk yargısına teslim edilmesidir. Güvenlik güçlerimiz de bunu yaptı. Bundan sonraki süreç, Türk adaletinin yapacağı iş ve işlemlerdir. Adli süreç devam ediyor. Başka da söyleyebileceğimiz bir şey yok" ifadesini kullandı.