Sakarya Valiliğine atanan Hüseyin Avni Coş’a verilen veda yemeğine TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve meclis üyeleri, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreteri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve yönetim kurulu ile meclis üyeleri, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe ve yönetim kurulu ile meclis üyelerinin yanı sıra Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek katıldı.

SÜTÇÜ, VALİ COŞ BİZİM AKIL HOCAMIZ OLDU
Sakarya’ya atanan Valimiz Hüseyin Avni Coş ile birlikte hoş sohbet içerisinde bir yemek yemek için bir arada olduklarını ifade eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü, 4 kurum adına yaptığı konuşmada “Bu yemeği Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız ve Organize Sanayi olarak düzenledik. Sayın Valimiz Adana’ya ilk geldiğinde bizim ziyaretimiz sonrası bir hafta içerisinde AOSB’mizi ziyaret edip, incelemede bulundu. Biz AOSB olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çok güzel projeler yaptık. Tüm Oda ve Borsamızın, sanayicilerimizin aynı masayı paylaşması Adana’mızda özlediğimiz bir tabloydu. Bu birliktelikte Sayın Valimiz bizlere hem ağabey oldu, hem kardeş oldu, hem de bir akıl hocamız oldu. Bu birliktelikle bizler Adana’mızda çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Adananın bu birlikteliği ihtiyacı vardır. Türkiye hudutları içerisinde yapılan iyi bir şeyler varsa örnek almamız gerekir. Hepimiz çalışıyoruz ama daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bu vesileyle dört kurum adına Sakarya da görev yapacak olan Valimize başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun. Adanalı sanayiciler olarak yanında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

COŞ, SAKARYA’DA BİR KARDEŞİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN
Sizler Adananın üreten, istihdam sağlayan yüzünü temsil ediyorsunuz. Sizlerle her zaman iftihar ettim diye konuşan Vali Hüseyin Avni Coş,  “3 yıla yakın bir süre beraber çalıştık. Sayınızın çoğalmasını, daha hacimli işler yapmanızı hep destekledik. Reel sektörün ilimizin gerçek gücü olduğunu biliyoruz. Marifetin iltifata tabi olduğunu yani beceri, kabiliyet, hüner takdir edilirse, alkışlanırsa bir yerde gelişir çoğalır. Sizlere hep yakın olmaya gayret gösterdik. İlimizin ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlayacak her türlü projeye destek olduk. Yeni eğitim ve yeni sağlık kuruluşlarımızdan tutun yeni endüstriyel kuruluşların kurulmasına ilimize yatırım yapmalarına kadar yatırımcının yanında olmaya, onların sorunlarına çözüm ortağı olmaya gayret ettik. Görev süremiz Adana’da tamamlandı. Önümüzdeki hafta içinde yeni görev yerimize hareket edeceğiz. Allah herkese aldığı emaneti güzel bir şekilde teslim etmeyi nasip etsin. Hoş seda bırakmaya, doğru işler yapmaya, yanlış işlere engel olmaya çalıştık. Çalışmalarımıza Sayın Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sizler, pek çok sivil toplum kuruluşundan ve Adananın sessiz çoğunluğundan, sesi çıkmayan ama pazarda, camide, sokakta karşılaştığımızda her zaman teveccühünü esirgemeyen ve değer veren hemşerilerimizin desteğiyle, duasıyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Kendimize ve yakınlarımıza yeterli zaman ayıramadık. Ama bu günkü işi yarına bırakmamaya gayret gösterdik. İnsana hizmet etmeyi seviyoruz. Siz reel sektörün tüm mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Ben Adana’dan ayrılacağım ama kalbimiz Adana’yı güzelleştiren siz değerli insanlarla birlikte olacak. Bu vesileyle hakkınızı helal ediniz. Sakarya’da bir kardeşiniz olduğunu lütfen unutmayın. Gösterdiğiniz yakın ve sıcak ilgiden dolayı hepinize kalbi şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Yenilen veda yemeğinin ardından Vali Coş’a hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çekildi.