Vali Coş, ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’na gelerek Birlik Başkanı Kazım Barışık ile kucaklaştı. Birlik Başkan Vekili, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tatlıcı – Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı ve Milli Piyangocular Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış’ın da bulunduğu karşılamada Vali Coş’un Başkan Barışık’a sarılırken, duygulandığı gözlerden kaçmadı.

 

Barışık ile elele makamına giden Vali Coş, burada yaptığı konuşmada Adana ESOB Başkanlığı’na yeniden seçilmesi nedeniyle “Hayırlı olsun” derken, Sakarya’ya tayini sebebiyle de “Arzu veda ediyoruz” dedi.

 

Başkan Barışık da, Vali Hüseyin Avni Coş’un, Adana’da hizmet vermiş Valiler arasında,  bütün meselelere vakıf, konusuna hâkim, bilgili bir yönetici olduğunu belirterek, yeni görev yerinde üstün başarı diledi.

 

Vali Coş da, “Her şeyin hayırlısı. Biz de sizin şahsınızda, tüm yönetim kurulu üyeleriniz, esnaf odası başkanlarınız ile tüm esnaf ve sanatkârlarınıza iyi dileklerimizi iletiyoruz. Teşekkürlerimizi iletiyoruz. Milletimizin, memleketimizin selameti için esnaf ve sanatkarlarımız, her zaman ellerini taşın altına koymuştur, koyacaktır. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizin sigortası, çimentosu olan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyor, arzu veda ediyoruz”dedi.

 

Barışık ise Vali Hüseyin Avni Coş’un, Adana'da göreve başladığından itibaren esnaf ve sanatkârların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve büyük katkıları olduğunu belirtirken, “Allah sizden razı olsun. Bizlerden desteğinizi hiçbir zaman esirgemediniz. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Gönlünüzde muradınızda ne varsa, Allah kabul eylesin. Allah size muaffak eylesin. Sizi bir ağbi ve bir kardeş gibi seviyorum. Yüce Mevla’m sizi belalardan, musibetlerden, kazalardan, felaketlerden korusun, sağlık, sıhhat, mutluluk ihsan eylesin. Buraya kadar gelerek esnaf ve sanatkârlarımıza verdiğiniz değeri gösterdiniz. Size şahsım ve teşkilatım adına yeni görev yerinizde üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.  Vali Coş’un bu konuşmalar sırasında gözünü Barışık’tan kaçırdığı ve duygulandığı görüldü.

 

Barışık, Vali Coş’a bir de teşkilatına yaptığı katkılar nedeniyle bir de teşekkür plaketi verdi. Barışık ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Coş’u kapıya kadar uğurladı, kucaklaşıp, helalleşerek yolcu ettiler.