Coş mesajında şunlara yer verdi:
"Aziz Milletimizin, Başkomutan Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos Zaferi, Dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan bir destandır. Bu öyle büyük bir zaferdir ki: asırlardır hür yaşayan bir millete zincir vurulamayacağının göstergesidir. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Aziz milletimizin hür ve bağımsız olarak sonsuza kadar bir arada yaşama iradesinin ortaya çıkardığı sonuç olan, Atatürk’ün komutanlık ve liderlik dehasını ortaya koyan, Mehmetçiğin cesaret ve kahramanlık destanı olan bu Zafer ile büyük fedakarlıklarla yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması, Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ilanı sağlanmıştır.
Milletimizin, Kurtuluş Savaşı’nda daha da belirginleşen yüce ruh hali ve milli şuuru, inanıyorum ki her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Bu büyük Zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de bugün; demokrasimizi daha da geliştirmek, insan hak ve özgürlüklerini korumak, ekonomimizi güçlendirmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, bilim, kültür ve sanatta Dünya'ya örnek bir ülke olabilmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. En büyük gücümüz olan çalışkanlığa, birlik ve beraberliğe daima ihtiyacımız olduğu gerçeğini hiç bir zaman unutmamalıyız.
Bu düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; Aziz Milletimizin ve değerli Adanalı Hemşehrilerimin Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum."