Valis Süleyman Elban mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Vatan topraklarının dört bir yandan işgal altında olduğu, aziz milletimize esaret zincirlerinin vurulmak istendiği bir dönemde, tüm imkansızlıklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak istiklalimize bir umut ışığı gibi doğmuştur. Kurtuluş Mücadelemizin yüreklerdeki ateşinin yanmaya başladığı 19 Mayıs 1919 tarihi, aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanının ilk adımı olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Bu adım, "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyen bir liderle birlikte yürüyen bir halkın onur mücadelesinin de simgesidir.

Bugün bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşıyorsak, göklerde ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa,  birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele sonucundadır.

Aziz milletimizin işgal güçlerine karşı şahlanışının sembolü olan 19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Tarih boyunca hiçbir dönemde devletsiz kalmamış, istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermemiş bir ecdadın torunları olan gençlerimizin aynı azim, aynı kararlılık ve aynı ruhu yüreklerinde taşıdığına inancımız tamdır. Çünkü İstiklal şuuruyla yetişen Türk gençliği ecdadından aldığı ilhamla ülkemizi medeniyet yürüyüşünde en iyi noktalara taşıyacak vizyona sahiptir.

Gençlerimize armağan edilen bu bayramın 102. yıl dönümünü geçen yıl olduğu gibi koronavirüs salgını gölgesinde idrak ediyoruz. Çeşitli kısıtlamalar dâhilinde evlerimizden kutlayacağımız bu 19 Mayıs’ta da bayram coşkusunu, gurunu, heyecanını canlı tutmak için tüm hemşehrilerimizden evlerinin camlarını ve balkonlarını şanlı bayrağımızla süslemelerini istirham ediyoruz.  Uyguladığımız tedbirler sayesinde umuyoruz ki her zaman meydanlarda kutladığımız bayramımızı gelecek yıllarda yine aynı heyecan ve coşkuyla meydanlarda kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberlik içinde nice 19 Mayıs’lar yaşamayı temenni ediyorum. Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, siz değerli gençlerimizin ve hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."