Denetimlere katılan Vali Süleyman Elban, Seyhan ilçesinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezine giderek buradaki esnaf ve vatandaşları koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda uyardı. Esnaf ve vatandaşlardan salgınla mücadelede maske, mesafe ve hijyen kuralına kayıtsız şartsız uymalarını, bu kurallara uymayanları da uyarmalarını istedi.

Vali Elban, denetimler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgililerin sahada 24 saat denetim gerçekleştirdiğini, haftanın belirli günlerinde kendilerinin de bu çalışmalara katıldığını söyledi. Denetimlerle iş yeri sahiplerine ve müşterilere uyarılarda bulunduklarını dile getiren Vali Elban, "Vatandaşlar kurallara uyma konusunda bilinçli. Tedbirlere uymayanlara cezai müeyyide de uygulanmaya başladı. Ayrıca izolasyon kurallarına uymayanlar Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına alınıyor." dedi.

Denetimlerde Vali Süleyman Elban’a Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay eşlik etti.