Samimi bir havada gerçekleşen ve esnaf ve sanatkarların genel durumunun görüşüldüğü ziyarette Birlik Başkanı Niyazi Göger, Adana ESOB'un çalışmaları ve projeleri hakkında Vali Elban'a bilgi verdi. Vali Süleyman Elban, hem ülke ekonomisi hem de sosyal yaşam üzerinde önemli pay sahibi olan esnaf ve sanatkarın toplumun harcı olduğunu dile getirdi.  Vali Süleyman Elban'a ziyaretinden ötürü teşekkür eden Birlik Başkanı Niyazi Göger de Adana ESOB'un yapısı ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Adana ESOB'ba bağlı kent merkezinde 48, ilçelerde 30 olmak üzere toplam 78 Esnaf ve Sanatkar Odası'nın faaliyette bulunduğunu dile getiren Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Birliğimize kayıtlı toplam 48 bin 864 esnafımız, 51 bin 114 işyeri ile kent ekonomisi ve Adanalı hemşehrilerimize hizmet sunmaktadır" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Sayın valim, bizler bu göreve esnafımıza hizmet etmek için talip olduk. Bu çalışmaları yaparken en büyük desteği şahsınızın nezdinde Adana Valiliğimizden görüyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızı yakından tanıyan, sorunlarına vakıf, sorunların çözümü noktasında projeler geliştiren ve bu alanda önemli çalışmaları bulunan sizin gibi değerli bir ismin ilimizde vali olarak görev yapması hem esnafımız hem de kentimiz için büyük bir şans. Sizin  desteğiniz arkamızda olduğu sürece esnaf ve sanatkarlarımızın kalkınmasına yönelik büyük hizmetlerin altına imza atacağımızdan hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

Birlik Başkanı Niyazi Göger, açıklamalarının ardından ziyaretin anısına ve esnafa verdiği desteklerden ötürü Adana Valisi Süleyman Elban'a el işlemeli ibrik hediye etti.