Vali Elban, Yeşiloba Mahallesi’nde bulunan şirkete gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Esen Kardeşler Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Firma Yetkilisi Mehmet Esen’den firmada gerçekleştirilen üretim hakkında bilgi alarak tesiste incelemelerde bulundu.

1974 yılından bu yana sektörde faaliyet yürüten Esen Kardeşler Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin; çelik ve çimento sektörleri başta olmak üzere petrol sanayi, elektrik santralleri, büyük liman vinçleri ve ağır iş makineleri yedek parçaları gibi ağır sanayi kuruluşlarına yönelik geniş bir üretim yelpazesine sahip olduklarını ifade eden Esen Kardeşler Limited Şirketinin İşletme Sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Esen,“Tezgahlarımızın büyük bir kısmı ağır ve hacimli parçaları işleyecek kapasitedir. Bunun yanında alt kuruluşlarımız ile sektöre ısıl işlem, çelik döküm ve her türlü bağlantı elemanı imalatı konusunda da destek vermekteyiz. Fabrikamız kendi bünyesi içinde en ufak yedek parçadan komple tesis yapımına kadar geniş bir üretim gücüne sahiptir.” dedi.

Şirket hakkında aldığı bilgilerin ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Elban, Adana’nın sanayisi, ekonomisi ve istihdamına sağladıkları katkıların çok önem arz ettiğini belirterek firmanın yetkililerine gerçekleştirdikleri çalışmalar için teşekkür etti, hayırlı kazançlar temennisinde bulundu. İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan’ın da hazır bulunduğu ziyaret, yapılan incelemelerin ardından sona erdi.