Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan’ın da eşlik ettiği ziyarette  yetkililerden bilgiler alan Vali Elban, ekonomik gelişmenin sağlanmasında bilimsel çalışmaların büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Vali Elban'ın Çukurova Teknokent’e yaptığı ziyareti, Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Selçuk Çolak tarafından Çukurova Teknokent’i   tanıtan  sunumu, ardından Genel Müdür Osman Kara’nın  Çukurova Tarım İnovasyon ve Mükemmeliyet  Merkezi Projesi  sunumları  ile devam etti.


Vali Elban,  ‘dijital dünyanın’ gelişmesine ve büyüklüğüne de vurgu yaptı. Dijital dünyanın, Dünya ekonomisinde %55 oranında azımsanmayacak bir etkiye sahip olduğunu ve bu oranın yakın bir gelecekte %60’ların üzerine çıkacağını belirten Vali Elban , “Sanayide, teknolojide, tarımda ve birçok alanda dijital gelişmeleri yakından takip edip Adana’daki kuruluşlarımızı dijital dünyaya ayak uydurabilecek hale getirmemiz çok elzemdir, bütün kuruluşlarımızın zamana ayak uydurabilmesi gereklidir çünkü  asıl hedefimiz gelişip daha teknolojik yatırımların olduğu bir şehir olmaktır.”dedi.
Sunumlardan sonra Çukurova Teknokent Kuluçka Merkezi, Adana Girişimcilik Merkezi ve Atölyeler gezildi. Son olarak Kimya Vadisi gezisi gerçekleştirildi.
Vali Elban'ın Teknokent'i' ziyareti, ekonomiye ivme kazandırmak amacıyla  üniversiteler ile sanayi dünyası arasındaki işbirliğini daima desteklemeye devam edeceklerini vurgulamasıyla son buldu.