Mardin Artuklu Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulması için üniversite kampüsünde yapılan istişare toplantısına, Vali Mahmut Demirtaş ve Rektör İbrahim Özcoşar'ın yanı sıra AKP İl Başkanı Faruk Kılıç ve AK Partili belediye başkanları da katıldı. 10 Ekim'de düzenlenen etkinliğe, akademisyenlerin değil de AK Parti İl Başkanı'nın katılması dikkat çekti. AK Parti Mardin İl Başkanlığı, fotoğrafı “İstişare toplantısı gerçekleştirdik” notuyla sosyal medyadan paylaştı Bu görüntünün ardından Vali Demirtaş eleştirilerek "Devlet ile Ak Parti" bütünlemesi yapıldı. Ve "herkesimi ilgilendiren konularda neden sadece Ak Partililer çağrılıyor" eleştirisi yükseldi. 

Ancak dikkatli okuyucular Mahmut Demirtaş'ın Adana Valisi döneminde de katıldığı eykinlik veya toplantılara Ak Partili vekillerle iştirak etmesini hatırlar. Yeni sistemle beraber artık bu gibi haberlere alışılması gerekiyor. Çünkü yeni sistem bu. Burada Vali Demirtaş veya herangi bir Valiyi eleştirmek boş. 

Vali Mahmut Demirtaş'ın Adana'da görev yaptığı zamanlar, bu konu eleştirilmişti. Hatta dönemin Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen bu konuyu eleştiren açıklama da yapmıştı. Adanahabermerkezi.com da bu ilginçliğe vurgu yapan haberler yayınlamıştı.

O haberlere aşağıdaki haber fotoğrafına tıklayarak ulaşabilirsiniz..