Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu tarafından Yeni Baraj Gölü Adnan Menderes Bulvarı'nda düzenlenen nevruz programı renkli görüntülere sahne oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı Fehmi Arazlı, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Programda MHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve AK Parti Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de birer konuşma yaptı. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, son günlerde düzenlenen nevruz programlarında açılan pankartlara sert tepki gösterdi. Sözlü, "TC Kürdistan'dan defol gibi pankartlar' asanların kendilerinden hoşgörü beklememesini isteyerek, "Kardeşliğin birliğin simgesi Nevruz, isyanın başkaldırının simgesi haline getirildi. TC Kürdistan'dan defol gibi pankartlar' asanlar, bizden hoşgörü beklemesin. Nevruz'u istismar edenlerle hesaplaşacağız. Eğer bu açılan pankartları hazmetmek demokratlıksa biz demokrat değiliz. Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyenlere 'güvercin' deniyor. Böyle güvercinlere lanet olsun." dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise Nevruz'da bütün kırgınlıkların bir tarafa bırakılarak sevginin kardeşliğin hakim olması gerektiğini söyledi.

Daha sonra mikrofonu alan Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, belediye başkanlarının sözlerine tepki göstererek programın siyasi alana çevrilmemesini istedi. Deniz, "Nevruz demek sevgi ve kardeşlik demek. Biz millet olarak çok güçlüyüz. Korkulara gerek yok. Nefret, korku ve kin aklın düşmanıdır. Osmanlı'nın 600 yıl yaşamında sevgi ve hoşgörülü yaklaşımı etkili olmuştur. Bu alanı kimse siyasi arenaya çeviremez. Burada devletin bir programı yapılıyor." dedi.

Programa, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ve Fatoş Gürkan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı. Programda, halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra ozanların atışmalarına sahne oldu.