Vali Hüseyin Avni Coş'un başkanlığında, valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksek Karadağ, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile birlikte kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, iş dünyası temsilcileri ve dernek yöneticileri katıldı. Burada konuşan Vali Coş, Van'da yaşanan deprem felaketlerine dikkat çekerek, yaşananların ardından 'geçici barınma' amacıyla Adana'ya gelen depremzedeler olduğunu vurguladı. Coş, "Bu
vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanabilmesi noktasında ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir çalışma yürütülüyor. Depremzedeler, Van'dan ilimize gelmeye devam ediyor. Eğer bu durum devam ederse, bugünkü mevcut imkanlarımızla afete maruz kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamamız mümkün değil" dedi.
Van Valiliğince bölgeden Adana'ya gönderilen depremzedelerin dışında kimi vatandaşların da kendi imkanlarıyla kente geldiğini anlatan Coş, "Tüm bu vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki, kamu kurum ve kuruluşlara ait konaklama tesislerinin kapasitesi de sınırlı. Şu anda 600'ü aşkın vatandaşımızı bu tesislerde ağırlıyoruz. Bu yöndeki talepler artarak devam ediyor. Konaklama konusunda kurum ve kuruluşlarımızın da desteğini bekliyoruz. Konaklamaya müsait bir
yerin kiralanması halinde buraların mevcut ihtiyaçlara cevap verecek düzeye getirilmesinde hayırsever kurum ve kuruluşlarımızın yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Bu toplantıyı düzenlemekteki amacımız; imkanlarımızı bir araya getirerek, depremzedelerin talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunulmasıdır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından oturuma katılan kimi kurum yöneticileri depremzedeler için gıda, giyecek ve barınma yardımında bulunacaklarını açıklarken, kimi temsilcilerse konut bağışında bulunup, istihdam sözü verdi.