Van'da 23 Ekim'de 7.2, ve daha sonra Kurban Bayramı'nı son günü 5.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle depremzedeler zor durumda kaldı. Kışında iyice bastırmasıyla çadır bulamayan Vanlılar çevre illere göç etmeye devam ediyor. Bugünde Adana'ya 25 aileden 150 kişi gelerek valilik otoparkında kalacak yer istedi. Evleri yıkıldığı için dondurucu soğukta dışarıda kaldıklarını belirten Vanlı aileler validen kalacak yer istedi. Depremzede Faysal Tekin, Van'dan meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde
evlerinin yıkıldığını, yakınlarının öldüğünü söyleyerek, "Depremden korktuğumuz için 25 aile birleşip araç kiralayarak 150 kişiyle Adana'ya sığındık" dedi.
Depremde evlerinin, yuvalarının yıkıldığını söyleyen Tekin, "Çok sayıda yakınımızı kaybettik. Ailemizin yarısı İzmir ve Antalya'ya, bir kısmı da Adana'ya geldi. Biz valilikten yardım bekliyoruz. Bizi kalacak bir yere yerleştirsinler. Perişan durumdayız, destek bekliyoruz. Her gün deprem oluyor, hava çok soğuk, çadırda kalıyorduk ama zor olduğu için mecburen Adana'ya gelmek zorunda kaldık. Devlet depremzedelere yardımcı oluyor, sıcak yemek ve çadırlar dağıtılıyor ancak depremden çok korkuyoruz" diye
konuştu.
Zübeyde Tekin ise depremden kaçarak Adana'ya geldiklerini bildirerek, "Her gün sallanıyoruz. Van Gölü'nün yakınında oturduğumuz için çok korkuyoruz. Adana Valiliğinden yardım bekliyoruz. Her şeyimizi bırakıp geldik, bize bir ev versinler" diye konuştu.
Valilikte yetkililerle görüşen depremzedeler, bugün Adana'daki akrabalarında kalacaklarını, yarın da valiliğin kendilerine tahsis ettiği yere yerleşeceklerini söylediler.
Daha sonra depremzedeler valilik bahçesinden araçlarıyla ayrıldı.
Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ise Vanlı depremzedelere Karataş ilçesindeki 400 kişilik Maliye Misafirhanesinin tahsis edildiğini belirterek, burada yemek dahil tüm hizmetlerin depremzedelere sunulduğunu söyledi.
Karadağ, Van'dan bugün gelen 25 aileye mensup yaklaşık 150 kişiye burada kalabileceklerinin söylendiğini ancak depremzedelerin bunu kabul etmeyerek, Adana'daki yakınlarının yanına gittiklerini kaydetti.