Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanunun yürürlüğe girdiği hatırlatarak, vatandaşların bu fırsattan faydalanması  istedi.

 

Halk arasında “Torba Yasa” olarak bilinen İş Kanunu, Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde ve Bazı Alacakların Yapılandırılmasıyla İlgili Kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra kamuya borçlu birçok vatandaş borçlarını yeniden yapılandırarak ödeyebilecek.

Seyhan Belediyesi tarafından, bu kanun ile mükelleflere kaçırılmaması gereken pek çok imkan tanındığını ifade edilen açıklamada vatandaşların Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Servisine gelerek başvurularını yapabilecekleri bildirilirken yaşanabilecek olası yığılmadan dolayı son günü beklememeleri uyarısında bulunuldu.

Açıklamada;" 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına dair genel tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen Seyhanlı hemşerilerimizin belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Belediyedeki borçlarına ilişkin yapılandırmada taksitler 2 ayda bir ödenecek,18 taksit yapılabilecek. Yani 36 aya kadar vade söz konusu olacak. Taksitlendirmede 6 taksit 12 ay vadede 9 taksit 18 ay vadede, 12 taksit 24 ay vadede 18 taksit 36 ay vadede olarak ödenecek. Başvurular Kasım ayının sonuna kadar devam edecek." ifadelerine yer verildi.