Adana Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Şükrü Erdinç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eski Bakan Fatma Güldemet Sarı, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile ünlü şefler katıldı.  Gala gecesinde önce Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırlamış olduğu "Toros Esintileri" temalı defile gösterisi sunuldu.

Daha sonra sırasıyla Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Vali Süleyman Elban bir konuşma gerçekleştirdi.  Vali Elban konuşmasında şu görüşleri aktardı;

"Bu yıl Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde tema olarak "Coğrafya Lezzettir!" dedik. Çünkü Adana mutfağına bugünkü hâlini, bugünkü lezzetini veren coğrafi durumudur.

Adana 450'nin üzerinde endemik bitkiye sahip bir il. Yani 3200 rakımdan deniz seviyesine kadar birçok endemik bitki türünün yetiştiği özel bir coğrafya. Aynı zamanda çok münbit bir coğrafya. Bunun yanında insanları kucaklayan, insanıyla, iklimiyle sıcak bir coğrafya. Dolayısıyla böyle cazip bir coğrafya başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere ülkemizin her bölgesinden birçok insanı buraya çekmiş, yetmemiş Ortadoğu'dan Kafkaslar'dan, Kırım'dan, Balkanlardan insanları buraya çekmiştir. Dolayısıyla bu münbit ve bitki çeşitliliği olan bu coğrafyada bu gelen zengin kültürlerle birlikte olağanüstü bir kültür, olağanüstü bir mutfak ortaya çıkmıştır. Bu da üç gün boyunca misafirlerimizin doya doya yaşayacağı, ondan sonra da her gün gelmek için can atacakları bir mutfak olarak ortaya çıkmıştır.

İklimi sıcak, insanı sıcak bu şehirde bu yıl 5. sini düzenlediğimiz Lezzet Festivali'mizi geçen yıl maalesef dijital ortamda yapmıştık ve sadece gözlere hitap edebilmiştik. Bu yıl ilk üç yılda olduğu gibi inşallah yüz binlerce ziyaretçimizle birlikte insanımızın midesine, damaklarına hitap etmeyi de planlıyoruz. Temennim odur ki bu üç gün boyunca gelen bütün misafirlerimiz huzur içerisinde festivalimizi kutlarlar ve ayrılırken de damaklarında Adana'nın güzel lezzetlerinin tadı kalır ve tekrar gelmenin heyecanıyla giderler diye beklenti içerisindeyiz. Festivalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen belediyelerimiz ve odalarımız başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza, basınımıza ve şehrimizdeki gastronomi dünyasına hizmet eden tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Vali Elban’ın konuşmasının ardından, gala yemeğine katılan konuklar, zeytinyağlılardan, tatlılara, et yemeklerinden içeceklere kadar birçok yöresel lezzetin yer aldığı stantları gezdi ve yiyeceklerden tatma imkanı buldu.