Adliyede düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhuriyet başsavcı Vekili Cumali Tülü, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Barosu yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı.

Törende bir dakikalık saygı duruşu ve özgeçmişinin okunmasından sonra Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük, yaptığı konuşmasında “Baromuzun bugün üzüntülü ve acı bir günü. 85 yıllık ömrüne eşi Avukat Tuğrul Çelik ile birlikte baromuza önemli değerler katmış Avukat Bilge Çelik’i kaybetmenin derin üzüntüsünü, kederini hep birlikte yaşıyoruz. Son dönemlerde Baro çalışmalarına, baro genel kuruluna sağlık sorunlarına rağmen duyarlılık göstererek gelmişlerdi. Ben de en son o zaman görmüştüm. Hukukçu bir ailenin önemli bir ferdiydi. Uzun yıllar hazine avukatlığı yaptı. Dürüstlüğü, meslektaşları arasında saygınlığı ve iyi ilişkileri üst düzeyde olan birisiydi. Burada bulunan birçok meslektaşımla aynı dönemde görev yaptı. Son dönemde birçok değerli meslektaşımızı kaybettik. Ama Adana Barosuna ve meslektaşlarına çok büyük katkılar sunan mesleğinin yüz akıyla, savunma mesleğini başarıyla temsil eden meslektaşlarımın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Adana Barosu büyük bir aile. Bugün de bu dayanışmayı sergilediğiniz için teşekkür ediyorum. Değerli üstadımız Tuğrul Çelik abimiz başta olmak üzere, tüm fertlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. ” dedi.

Törende oğlu Av. Behçet Çelik katılımcılara dayanışmalarından ve acılarını paylaşmalarından ötürü teşekkür etti. Merhumenin naaşı törenin ardından kalabalık bir meslektaş ve sevenlerinin eşliğinde Asri Mezarlığına götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra defnedildi.