Adliyede düzenlenen cenaze törenine, Cumhuriyet Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, hakim, savcı, yönetim kurulu üyeleri, önceki dönem başkanlar Av. M. Ziya Yergök, Av. İbrahim Gazioğlu, avukatlar, ailesi ve yakınları katıldı.  Törende bir dakikalık saygı duruşu ve merhum meslektaşımızın özgeçmişinin okunmasından sonra Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ne yazık ki bugün üzüntü ve acı dolu bir günü yaşıyoruz. Bundan yaklaşık beş ay önce de Bilge Çelik ablamızı ebediyete uğurlamıştık. Elbette, ölüm de dünyaya geliş gibi kabul etmemiz gereken doğal bir vaka. Tuğrul abimiz mesleğimizde dürüstlüğü, serinkanlılığı, nezaketiyle, kibarlığıyla ön plana çıkmış, kendisini kabul ettirmiş çok önemli bir meslek üstadımızdı, onu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Adana Barosunda her ikisi de avukat eş olarak birbiriyle özdeşleşen isimlerdi. Bugün Adana Barosu çok kıymetli, çok değerli bir üstadını kaybetti. Üzüntülerimi kelimelerle anlatmam mümkün değil. 58 yıllık meslek hayatını alnının akıyla,  meslek etiği ve kurallarına bağlı kalarak tamamlamış bir isimdir. Geride kalanlarına da çok saygın bir isim bıraktı. Oğlu Av. Behçet Çelik de baba mesleğini İstanbul’da sürdüren biridir. Değerli üstadımız Av. Tuğrul Çelik abimize Allah’tan rahmet diliyor, başta oğlu olmak üzere, ailenin tüm fertlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Işıklar içinde uyusun.”

Törende oğlu Av. Behçet Çelik katılımcılara dayanışmalarından ve acılarını paylaşmalarından ötürü teşekkür etti. Babasının Adana Barosu Başkan yardımcısı, Türkiye Barolar Birliği Delegesi görevleriyle hizmet verdiğini hatırlattı. Daha sonra aile dostu Adana Barosu mensubu Av. Şiar Rişvanoğlu da merhum avukat ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Merhum Av. Tuğrul Çelik’in naşı törenin ardından kalabalık bir meslektaş ve sevenlerinin eşliğinde Asri Mezarlığına götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra defnedildi.