Tutanaklara da yansıyan olayın yargının geldiği vahim tablonun son örneği olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, şu ifadeleri kullandı:

“Mahkemenin hâkimi, bir kadın meslektaşımızın kıyafetine müdahale ederek ne yazık ki haddini aşmış ve yetkisini kötüye kullanmıştır. Aynı zamanda bulunduğu mahkemeyi rencide ederek, meslektaşımızı bu tarz bir olay ile baskı altına almış ve taciz etmiştir. Bir yargıcın asıl görevi tanıkları, sanıkları ve delilleri inceleyip bir karar vermek olmalıdır. Yargılamayı bırakıp bir insanın ve avukatın giyim tarzına karışmak olmamalıdır. Bu da yetmezmiş gibi etek boyunun fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir.

Yargı organının tek derdi kadınların etek boyu olmamalıdır. Mahkemeler adaleti tesis etmelidir, etek boyu ölçüsünü değil, bu tutum aynı zamanda kadın tacizidir.
Hâkim demeye dilimin varmadığı bu zat ve gerici zihniyet; daha önce de Balıkesir’de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş biridir. Son yaşanan olay ruhsal açıdan sıkıntılı bu zatın hâkimlik görevine devam ettirilmiş olmasının sonucudur.

HSK, hakim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmış olması sevindiricidir. İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesinde duruşma sırasında kadın meslektaşımızın eteğinin boyuna karışan, hiçbir adliyede uygulanmayan kılık kıyafet kısıtlamasını kadın üzerinden yapmaya çalışan zihniyeti kınıyoruz.

Kadına yönelik ayrımcılığı duruşma salonlarına taşıyan hakimin ve bu zihniyetin karşısında mücadele etmeye devam ediyoruz, hakim kılığına girmiş gerici zihniyeti reddediyoruz. Olayın takipçi olacağız. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi kamuoyu ile paylaşırım.“