4 Aralık’a kadar sürecek festivale katılmak üzere Adana Şakirpaşa Havalimanı’na inen konukları Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya karşıladı.

Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Romanya’dan gelen toplam 45 engelli genci karşılayan ve tek tek “Hoşgeldiniz” diyen Ali Duran Karakaya, festivalin başarılı geçeceğine inandığını belirtti.

Uluslararası Engelli Gençlik Festivali’nin dünyada tek olma özelliği taşıdığını söyleyen Ali Duran Karakaya, “23 Nisan Çocuk Bayramı nasıl dünyanın tek çocuk bayramı ise Engelli Gençlik Festivali de dünyada tektir. Bu açıdan gururluyuz. Azerbaycan, KKTC ve Romanya’dan genç arkadaşlarımız geldi. İnanıyorum ki festivale büyük katkıları olacak ve buradan iyi izlenimlerle ayrılacaklardır. Festival boyunca düzenlenecek etkinliklerle engelli sorunlarına dikkat çekmek ve değişik ülkelerden engelli gençlerin kaynaşmasını sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, festivale verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a da teşekkür etti.