Adana'da mezarlıkta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Seyhan Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Cevdet Yağ, büyükşehir, Seyhan Belediyesi ve CHP il başkanlığı önünde yapılan törenlerde yüzlerce kişinin katılımıyla son yolculuğa uğurlandı.
 
 
Yağ, dün Hadırlı Mezarlığı'nda amcasının oğlu Ahmet Yağ'ın cenazesini defnettikten sonra taziyeleri kabul ederken, M.C.Ö. tarafından silahla vuruldu. Yağ, kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
 
Ardından Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Yağ, bugün saat 11:00'da yakınları tarafından morgdan alındı. Cenazesi evine götürülen Yağ, daha sonra meclis üyesi olduğu ve imar komisyonu başkanlığı yaptığı büyükşehir belediyesi önüne getirildi.
 
Burada Yağ'ın cenazesi karanfillerle karşılandı. Yağ'ın kardeşi Recai Yağ, tabut başında gözyaşlarına boğularak, "Canım kardeşim benim, fakir babası benim, canım kardeşim, bir tanem, ciğerim benim. Çocuklarının mürüvvetini görmedi. Ne istedin bu güzel çocuktan? Kötüler yaşıyor, iyiler ölüyor" diye feryat etti.
 
Tabutun başına gelen Yağ'ın eşi Handan Yağ da "Nasıl kıydılar sana canım benim? Bak nerelere geldin, kalk" diye gözyaşları döküp tabuta sarıldı. Yağ'ın eşini oğlu Gökhan Yağ teselli etmeye çalıştı. Kızı Medine Yağ ise amcasına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra bir dakika saygı duruşu yapıldı. Ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bir konuşma yaparak, Yağ'ın çok çalışkan, dürüst bir insan olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından Yağ'ın cenazesi karanfiller atılarak Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlilerinin omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Yağ, buradan 1994-99 yıllara arasında başkanlığını yaptığı Seyhan Belediyesi'ne getirildi. Burada yapılan törenin ardından partisi olan CHP il başkanlığı önünde tören düzenlendi.

Törenlere Adana Valisi İlhan Atış, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyah ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Yağ, törenlerin ardından öldürüldüğü Hadırlı Mezarlığı'nda ikindi namazını müteakiben defnedilmeye götürüldü.