Edinilen bilgiye göre, Saydam Caddesi'ndeki bir birahaneye giden Musa Topal, burada alkol alırken daha önce kavga ettiği Erdoğan E. (33) , amcası Mahmut E. (28) ve kardeşi Erhan E. (43) de gelip başka bir masaya oturdu. İddiaya göre, Erdoğan E., aşırı derecede alkol aldıktan sonra kavgalı olduğu Topal'a "Ne yan bakıyorsun" diyerek küfretmeye başladı. Topal da, birahaneye yakın olan evindeki 2 çocuğunu telefonla arayarak yardım istedi. Topal'ın çocuklarının gelmesi üzerine tartışma kavgaya dönüştü.
Kavgada, baba Musa, oğulları Deniz (15) ve Kamil Topal (19) ile yoldan geçen Fatih Karatoprak bıçaklanarak yaralandı. Hastaneye götürülen Deniz Topal kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan ve Deniz Topal'ı öldürdüğü öne sürülen Erdoğan E., kardeşi Erhan E. ve amcası Mahmut E. yakalanarak gözaltına alındı. Her 3 şüpheli de cinayet suçlamasını kabul etmedi. Erdoğan E., "Çocuğu ben öldürmedim. Ben babası Musa'yı bıçakla yaraladım. Çok pişmanım. Alkol almıştık" dedi.
3 şüpheli 'Kasten adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından adliyeye sevk edilirken, yaralı 3 kişinin ise taburcu edildikleri belirtildi.