Nehir kenarında bir cismin yandığını gören Kenan Sayman (25) isimli vatandaş gazetecilere ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi. Sayman, bir süre önce dinlenmek için göl kenarına geldiğini ve sıcaklık hissettiğini belirterek, "Sıcaklığın geldiği yere doğru gittim. Bir baktım toprak yanıyor. Toprağın altından ateş çıkıyor. Çok şaşırdım. Toprağı biraz karıştırdım havayla temas ettiği an alev çıkartıyor. Üzerine gazete atıyorum anında yanıyor. Ne olduğunu anlayamadım" dedi.

Sayman, göl kenarına piknik yapmaya ve dinlenmeye gelen vatandaşları da "Burası tehlikeli. Bir cisim yanıyor. Burayı terk edin" diye uyardı.

Sayman, daha sonra yanan cismin üzerine şişe ve gazete attı. Attığı malzemeler hemen yandı. Sayman cismi sopa ile karıştırınca da hava ile temas eden kütleden alevler çıktı. Daha sonra olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Ekip göl kenarındaki kütleye önce su ile müdahale etti. Suyla yapılan ilk müdahalede cisim yanmaya devam etti.

İtfaiye ekipleri bir süre daha suyla cismi söndürmeye çalıştı. Ancak cisim içten içe yanmaya devam etti. İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat süren uğraştan sonra yangını
güçlükle söndürebildi.

İtfaiye ekipleri yanan cismin metal talaşı olabileceğini, ateşin toprağın altından gelmediğini, bir fabrikanın gece gelerek göl kenarına bunu dökmüş olabileceğini söyledi.

İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonrası sönen cisim ise sıkılan suyla birlikte nehre aktı. Göl kenarına dökülen ve yanıcı olan cisim hem tehlike saçtı hem de çevreyi kirletti.

Piknik ve vatandaşların dinlenmek için geldiği bir yere fabrika atığı dökülmesi ise dikkat çekti.