Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan Türkiye’nin tüm illerinden ekiplerimiz başta Muğla, Antalya, Isparta ve Adana illeri olmak üzere yangınların etkili olduğu tüm illerde ilk andan itibaren ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.


Başkan Eraslan; "Adana İHH olarak Aladağ, Karaisalı, İmamoğlu ve Kozan ilçelerimizde yangın çıktığı haberini alır almaz hemen bölgeye intikal ettik. Arama Kurtarama ekiplerimiz yangınların söndürülmesi, söndürülen yangınların soğutulması için yoğun çaba harcarken bizler de üyelerimiz ve gönüllülerimizle birlikte Acil olarak evleri yanan vatandaşlarımıza yeni kıyafetler ulaştırdık, Aladağ kaymakamlığının koordinesinde sahada aktif çalışmalara katıldık.

Bu hayat geçicidir imkânlar ihtişamlar her şey geçicidir. Kılıcı olan iyiliktir. İyiliği yeryüzünün her tarafına yaymak için uğraşıyoruz. İyilik yapmak iyi insanlarla birlikte olmak birazda nasip işidir. Biz de yangınlardan zarar gören vatandaşlarımızla hem hal olup onların dertleriyle dertlenerek. Sorunlarının çözülmesini sağlayarak bu iyilikten nasiplendik diye düşünüyorum" dedi.
Mahmut Eraslan açıklamalarını; "Bu Ateşi Hep Birlikte Söndürelim" sloganıyla başlatılan kampanya ile afetzedelerin zor zamanlarında yanlarında olmayı hedefliyoruz. Afetzedelere destek olmak isteyen vatandaşlarımız, "ACIL" yazıp, 3072'ye SMS göndererek 5 lira katkıda bulunabilir. Daha fazla destek olmak isteyenler ise Adana İHH'nınwww.adanaihh.org.tr/  adresindeki internet sitesinden online olarak ya da vakfın banka hesap numaralarına açıklamaya "YANGIN" yazarak destek olabilir. Dileyen hayırseverlerimiz Kızılay Caddesi Ulu Cami karşısındaki adresimize gelerek yardımlarını direkt olarak da teslim edebilir.


 Yangından zarar gören vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bizler güçlü bir milletiz. Bu sorunları da el ele vererek en kısa sürede aşacağımıza inanıyorum. Ben bu vesile ile başta arama kurtarma ekibimiz olmak üzere tüm üye ve gönüllülerimize özellikle de hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.