Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde bin depremzede aile için imzalanan protokolün ardından konuşan Vali Coş, Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yaptığı işleri güzel ve başarılı bulduğunu söyledi.
Yardıma muhtaç insanları kırmadan, incitmeden ve üzmeden ihtiyaçlarına karşılık verdiği için dernek yöneticilerini tebrik eden Vali Coş, derneğin hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduğunu ifade etti. Coş, "Sizlerin sayesinde Van'dan gelen afetzede ailelerin yaraları sarılacak" dedi.
Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı M. Mahsum Yavuz ise 'hizmette sınır yoktur' prensibiyle yurtiçinde ve yurtdışında birçok başarılı projeye imza attıklarını söyledi. Yavuz, "Sayın valimizin de ifadeleriyle tüm Türkiye'ye örnek olacak büyük bir projeye imza attık. Van Valiliği tarafından Adana Valiliğine gönderilen bin depremzede aile valilikten aldıkları onay belgelerle derneğimize gelerek kendileri için hazırlanan gıda ve giyim yardımlarından yararlanabilecek" diye konuştu.
İmzalanan protokolde yardım süresinin 6 ay olarak belirlendiğini ifade eden Yavuz, bu sürenin Valilik tarafından istenildiği anda arttırılabileceğinin altını çizdi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dernek binasında bulunan depremzedelerle tokalaşıp durumlarının nasıl olduğunu sordu. Vali Coş depremzede ailelere verilmek üzere hazırlanan gıda paketlerini ve kıyafetleri de kontrol etti.