Aşçılık Kursu sonunda yapılan yemek yarışmasında dereceye girenleri ödülleri dağıtıldı. Yüreğir Belediye Başkan Yardımcıları Ertuğrul Bozkurt, Zülfü Çelik, Burhan Ülger Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin jüri üyesi olduğu Yarışmalar sonucunda Serap Özarslan birinci, Mehmet Ali Bal, ikinci, Mehmet Özarslan üçüncü oldular.

 Yüreğir de SODES projelerinin başarıyla uygulandığını belirten Başkan Çelikcan bu kurslar sayesinde birçok insanın meslek sahibi olduğunu belirtti. Kurslar hakkında bilgiler veren Başkan Çelikcan  ‘Kiremithane Mahallesi Yunus Emre Kültür Evi'nde bir derslik ve 3 mesleki eğitim atölyesi oluşturuldu. Proje kapsamında oluşturulan atölyelerde aşçılık, kuaförlük, cam seramik ve iş makinesi operatörlüğü dallarında her bir dalda 25 kişi olmak üzere toplamda 100 bireye sertifikalı mesleki eğitim verilmesi amaçlanmıştı. Projenin uygulama sürecinde öngörülen performans hedeflerinin üzerine çıkıldı. SODES desteği ve Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde yeni açılan merkezde 78 birey kuaförlük, 30 birey cam seramik, 92 birey aşçılık ve 52 birey ise iş makinesi operatörlüğü eğitimi almış bulunmaktadır. İş makinesi operatörlüğü kursunun pratik eğitimleri Yüreğir Belediyesi Yol İşleri Şantiyesinde gerçekleştirildi’ dedi.

 Projenin kapanış töreninde sertifikalarını alan kursiyerler sertifikaları ile iş hayatında yeni imkânlara kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ‘ Bu kurslar sayesinde iş bulma şansımız oldu. Arkadaşlarımız iş sahibi oldular. Bu kursları düzenleyenlere teşekkür ederiz.’ dediler.
Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikalarını Yüreğir Belediye Başkan Yardımcıları Ertuğrul Bozkurt, Zülfü Çelik, Burhan Ülger, Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve idareciler birlikte verdiler.