Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, törendeki konuşmasına  vefat eden meslek büyüğü Av. Nizar Savaş’ı anarak sözlerine başladı. Ardından ruhsat alacak meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını tebrik etti.

Av. Gökayaz, “Güne acı bir haber alarak başladık. Baromuzun temel taşlarından birisi olan üstadımız Av. Nizar Savaş’ı maalesef kaybettik. Mesleki heyecanını hiçbir zaman kaybetmeden, avukatlık mesleğinin sınırlarını zorlayan bir üstadımızdı. Ceza Hukuku alanında ismi bir simge gibiydi. Meslektaşımız ve arkadaşımız Av. Abdurrahman Savaş (oğlu) nezdinde tüm meslektaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun. Yarın kendisini eski adliye binasında yapacağımız törenle ebediyete uğurlayacağız.” dedi.

Adana Barosunun çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Av. Gökayaz, “Bilindiği gibi, Adana Barosu Uyum Bürosu’nu hizmete açtık. Orada bulunan meslektaşlarım güzel bir enerji ile geleceğe güvenle bakıyor. Bugün ruhsat alacak meslektaşlarımı da Uyum Büromuza davet ediyorum. Meslektaşlarımıza zor günlerde destek amacıyla kurduğumuz Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığımız sizlerin bağış ve destekleriyle ciddi bir seviyeye ulaştı. İki ay içerisinde sandıkta 500 bin TL’ye ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu meblağa ulaştığımızda aktüer hesabı kurup üye olan meslektaşlarımıza hangi şartlarda destek sağlayacağımızı hep birlikte müzakere ederek belirleyeceğiz. “ şeklinde konuştu.

Av. Gökayaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu ülkede yaşamanın koşulları zor. Adalete ulaşmak zor. Aramıza katılacak meslektaşlarımıza naçizane tavsiyem ; avukatlık mesleği inadından hiçbir zaman vazgeçmeyin. Sabırlı, dirençli, cesur ve inatçı olun. Hiçbir zaman pes etmeyin. Adana Barosu olarak bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av. V. Mert Kuşdemir ve Komisyon Başkanımız Av. Furkan Kılıç ve komisyon üyelerime, stajyer avukatlarımızın eğitim süreçlerindeki çaba ve emekleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Aramıza katılan tüm meslektaşlarıma da güzel bir meslek yaşamı diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmanın ardından, ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini alan yeni meslektaşlarımız şu isimlerden oluştu:

Sultan Akbaş, Mehmet Alperen Sağır, Betül Aksoy, Mustafa Mert Aydın, Ayşe Nur Çal, Şeyma Karabörk, Kazım Furkan Toprak, Yenal Çilem Akçalı, Muhammed Emin Taşçı, Tuba Nur Ünal ve Yaren Karaevren.

Staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlara ruhsatnameleri, Av. Gökayaz ile birlikte yanlarında staj yaptıkları avukatlar;

Av. Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu, Av. Ahmet Doğan, Av. Berzan Toprak, Av. Burkay Dikici, Av. Özge Dikici, Av. Şafak Uğurlu, Av. Hüseyin Turgut Bahar, Av. Mustafa Baz, Av. Mücahit Evleksiz, Av. Merve Aladağ Baz, Av. Veysel Güler tarafından giydirildi.