Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adem Ersoy, donanımlı ve kaliteli fertler yetiştirmek amacında olduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen yıl Adana ziyaretinde müjdesini verdiği Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adem Ersoy, “Üniversitelerdeki öğrenciler teorik eğitimlerinin yanında, uygulamalı eğitim çalışmalarının içerisinde yer almalıdır. Böylece sanayi ve endüstrinin ihtiyacına cevap verilecek, gerek özel sektöre, gerekse kamu kurumlarına donanımlı uygulamaya yönelik bilgi ve tecrübe kazanmış, istihdama hazır fertler yetiştirilecektir” dedi.
Prof. Dr. Adem Ersoy, nasıl bir üniversite hedefledikleri konusunda da şunları söyledi:
“Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi teorik eğitimleri uygulamalı gerçek hayat örnekleriyle güçlendirmiş, tercih edilen bir üniversite olmayı amaçlayan, ülkemizde ve dünyada küçük, orta ölçekli işletmelere ve ticari büyük kuruluşlara rehberlik eden bir üniversite olmalıdır. Ülkemizin geçmişe dayanan tarihi ve kültürel bağları ve özellikle son on yılda büyük değişimler gösteren ve bölgede üstlendiği liderlik misyonu da dikkate alındığında, bölge ülkeleri ve ticari kuruluşlarında üniversitenin bilgi birikiminden ve uzmanlığından yararlanması ve paydaşlarla buluşma zemini sağlanmalıdır. Bu yapı için bir dizi çalışmayı içeren yol haritasının oluşturulması gereklidir.”
Çağdaş eğitimin felsefesini “Eğitici merkezli değil öğrenci merkezli” olarak özetleyen Prof. Dr. Ersoy “Öğretim üyeleri geniş dersliklerde devamlı teorik bilgi yükleyen ‘her şeyi bilen eğitici’ konumundan, öğrenciye rehberlik eden, yol gösteren eğitici konumuna geçmelidir. Öğrenciler hazır bilgi edinme yerine, bilgi kaynağına ulaşmayı öğrenen, her konuda derinlemesine araştırmayı bilen ve devamlı öğrenmeyi amaç edinmiş, dünya ile rekabet eden donanımlı konumda yetişmelidir” şeklinde konuştu.
Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin “misyon”unu “Bilim, teknoloji, sağlık, eğitim, iletişim, kültürel ve sosyal alanlarda evrensel normlara ve ülke gerçeklerine uygun bilgi, beceri ve donanımlı bireyler yetiştirmek” olarak özetleyen Prof. Dr. Ersoy, “Yeniliklere açık, üreten, paylaşan, yaygınlaştıran bilim camiasında ve toplumda güvenilen ve ülkemizin geleceğini yönlendiren uluslararası bağlantıları güçlü bir üniversite olmak hedefindeyiz” ifadesini kullandı.