Palamut, “Yerel basının irtifa kaybetmesinde ekonomik nedenler ilk sırayı alıyor. Bunu  siyasal ve sosyal sıkıntılar izliyor. Medya patronları ciddi mali problemlerle karşı karşıya ama çalışanlar da en az o kadar sıkıntılı. Temennim; bunların bir an önce aşılarak medyadaki itibar ve saygınlığın en üst düzeye ulaşması,  her türlü baskı ve sindirmelerden uzak ilkeli, dürüst, objektif  yayıncılık yapılması” dedi.  

Yerel medya gezilerini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Çukurova TV’de Genel Yayın Yönetmeni  Osman Palamut, Haber Müdürü Coşkun Aktaş ve çalışanlarıyla görüştü. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Mete ve Halil Akılevi’nin katıldığı ziyarette, mesleki konularda görüş alışverişinde bulunuldu.  ÇGC Başkan ve yönetimine ziyaretten dolayı teşekkür eden ve başarı dileyen Palamut, “Gazetecilik haktan, doğrudan yana olmak ve tavır almaktır. Devletlerin varlığı da, adaletli siyasete bağlıdır. Ne yazık ki;  adaletli siyasetin gereği yerine getirilmediği, iş güvenliği yasaları gereği gibi uygulanmadığı için Soma’daki canlarımızı kaybettik. Acımız gerçekten büyük. Bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyoruz” diye konuştu.

YEREL YAYINCILIK ÖNEMLİ

Büyük üzüntü ve acı duydukları Soma’daki maden ocağı  kazası sonrasında yüreklerin dağlandığını belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise, bundan böyle tüm maden ocaklarında gerekli önlemlerin alınarak bir daha bu tür acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.  Çukurova TV’nin Adana’da modern yayıncılığın öncü kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken ve yayın hayatında başarılar dileyen Esendemir, “ Gelişmiş ülkelerde  yerel  gazete ve TV’ler  kamuoyunun bilgilendirilmesi ve  sorunların doğru şekilde dile getirilerek çözüme kavuşturulmasında etkin rol oynuyor. Adana’da da bu anlayışın yerleşmesi için ÇGC olarak çaba harcıyoruz. Otelcilik sektörü kentte son yıllarda önemli mesafe aldı. Bu otellerimizde   öncelikle yerel TV’lerin yayınlarının izlenmesine olanak sağlayacak uygulamalara gidilmesini, böylece dışarıdan gelecek konukların kent kültürünü tanımalarına yardımcı olunmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.