S.S. Yeşilevler Gürselpaşa Dolmuşları 25 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin seçimli genel kurulu Adana ESOB'a bağlı Şoförler Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Şoförler Odası Başkanvekili Tahir Alparslan, Minibüsçüler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Topel Dolmuş Kooperatifi Başkanı Münir Karaaslan'ın da katıldığı genel kurulun Divan Başkanlığını Tanju Doğan üstelendi.

Mevcut başkan Çetin Lala'nın tek aday olarak seçime girdiği genel kurulda üyelere hitap eden Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, toplu taşıma esnafının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, bu sıkıntıların sadece Adana'yla sınırlı olmadığını, Türkiye'nin her yerinde toplu taşıma esnafının benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. El birliği ve karşılıklı diyalogla tüm sorunların çözüme kavuşacağına inandığını kaydeden Başkan Sözütek, "Yeni yönetim toplu taşıma esnafına çok olumlu bakıyor. Örneğin taşıt kullanma ruhsatı alırken yaşadığımız bir sıkıntı vardı. Muayenesi olmasına, hiçbir eksiği olmamasına rağmen ruhsat almaya giderken aracı da götürmek zorundaydınız. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeydan Karalar'a konuyu ilettik. Tamam başkanım, sıkıntı yok dedi ve sorunu çözdü. Eksiğiniz yoksa, aracın muayenesi tamamsa evrakları götürecekseniz, işleminizi halledeceksiniz. Esnaf arkadaşlarımız adına gösterdiği hassasiyetten dolayı sayın Zeydan Karalar'a ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Toplu taşıma esnafının dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yaptığını vurgulayan Başkan Sözütek, araç sahiplerinden yanlarında çalıştırdıkları şoförleri denetlemelerini istedi.

Başkan Sözütek, "Bizler toplu taşıma esnafı olarak yaratılmışların en kıymetlisi, en güzeli ve en önemlisi olan insana hizmet veriyoruz. Bu nedenle araçlarınızda çalışan şoförlerinizi uyarın. Hal, hareketlerine, kılık, kıyafetlerine, saç ve sakallarına özen göstersinler. Yolculara, nezaket ve saygı kuralları çerçevesinde muamele etsinler. Gereksiz yere klakson çalarak gürültü kirliliğine sebep olmasınlar. Trafik kurallarına azami ölçüde riayet ederek, diğer araç sürücülerine örnek olsunlar. Biz bunları sağlarsak hem mesleğimizin itibarı hem de toplu taşıma esnafının toplumda saygınlığı artar. Onun için hepimiz kendimize çeki düzen vermek zorundayız" diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülmesi ve konuşmaların ardından seçime gidildi. Divana tek listenin sunulduğu, 74 üyenin oy kullandığı seçim sonuçlarına göre mevcut başkan Çetin Lala yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu da Songür Sevindik, Muharrem Yüksel, İsmail Sungur, Mehmet Lala, Mehmet Öztuğ, İrfan Duman, M. Salih Çakar ve Mahmut Şenol'dan oluştu.

Genel kurul sonrası konuşan Başkan Çetin Lala, kendisine ve yönetimine verdikleri destekten ötürü üyelerine teşekkür etti. Lala, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin sorunlarının çözümü noktasında görevlerimizi eksiksiz olarak yerine getirmek için mücadele edeceğiz" dedi.