Vali İlhan Atış, yazılı açıklamasında, üniversiteye girecek gençlerin bu yıldan itibaren, 6 ayrı sınavdan sorumlu olacaklarını, Adana'da 42 bin 809 gencin, 11 Nisan, 19-20-26-27 Haziran tarihlerinde hayatlarının en önemli sınavlarına gireceklerini hatırlattı.

YGS ve LGS'nin gençler ile ailelerinin yıllardır ve büyük özverilere katlanarak bekledikleri, sonuçları yaşamlarını biçimleyecek önemde sınavlardan oluştuğunu ifade eden Atış, şunları kaydetti:

'Belirtilen nitelikleri nedeniyle, üniversite sınavlarının adil ve huzurlu bir ortamda geçmesi için alınan önlemler, sınav günlerinde görevli kurumlarca eşgüdüm içinde uygulanacaktır.

Adana'da 42 bin 809 gencimiz, 148 binada, 2 bin 194 salonda sınava gireceklerdir. Sınavların önemi ve yaygınlığı, halkımızın da bilgilendirilmesini ve önlemlerin uygulanmasına katılmasını gerektirmektedir. YGS ve LGS tarihlerinden bir gün önce, saat 21.00'den itibaren sınav bitimine kadar, gürültüsüz bir sınav ortamının sağlanabilmesi için, havai fişek gösterilerinin, yol ve bina yapım ve onarımlarının, semt ve araba pazarlarının faaliyetlerini durdurmaları, ses yükseltici araçların açık alanlarda kullanılmaması, motorlu taşıtların korna çalmaktan kaçınmaları ve her türlü gürültüden sakınılması zorunludur.

Geçen yılların sınav günlerinde de, sorumlu davranışlarıyla huzurlu bir sınav ortamı yaratılmasını sağlayan Adana halkının bu yılın sınav günlerinde de gereken özveri ve sorumluluğu göstereceğinden eminim.'

Vali Atış, YGS ve LGS'ye katılacak gençlere başarılar diledi.

- BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ-

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen de yazılı açıklamasında, 11 Nisan 2010 Pazar günü yapılacak YGS'ye girecek öğrencilerin, Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ücretsiz yararlanacağını bildirdi.

Gülşen, öğrencilerin sınav yerlerine rahat ulaşabilmeleri için daha önce de olduğu gibi belediye otobüslerinin ücretsiz sefer yapacağını belirtti.