AESOB Eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan törene TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk, Birlik Başkan Vekili, CHP Seyhan İlçe Belediye Meclis Üyesi Mustafa Göktaş,  Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Yüreğir İlçe Müftüsü Mehmet Gök, Sarıçam İlçe Müftüsü Murat Demir, Bosnalı Salih Cami Yardım ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Basri Yavuz ile 300’e yakın imam ve müezzin katıldılar.

 

          

 Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan ve dualarla sona eren yemekli toplantıda merhum esnaf ve sanatkârlar ile geçmişlerinin ruhların da dua edilerek, etkinliğe maddi ve manevi destek veren Birlik Başkanı Kazım Barışık’a, gösterdiği sıcak evsahipliği ve samimi konuşmalarından dolayı teşekkür edildi.

 

ESOB Başkanı Kazım Barışık da, davet üzerine yaptığı konuşmasında manevi açıdan önemli görevler yapan din görevlilerini kutlayarak bir araya gelmenin güzelliğini anlatip, görevlerinde başarılar diledi. Barışık, din görevlilerinin insanlara iyiyi, doğruyu ve güzeli öğrettiklerini belirterek, kendi konumunda bulunanların da aynı şeyleri yaptığını ve bunun ulvi ve güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

 

Barışık, insanların bir arada uyumlu ve güzel geçinebilmelerinin yolunun birbirlerine olan saygı, sevgi ve güzel muhabbetlerle artacağını belirterek yüce Allah’ın da istediğinin bu olduğuna dikkat çekti.

 

Bu konuda herkese görev düştüğünü belirten Barışık, "Sevgisiz, saygısız ve birbirini sevmeyen toplumların kaosa sürüklendiklerini görüyoruz. İnsanlığın gelişmesi bu esaslara bağlanmıştır. Bu açıdan sizlerin görevi önemlidir ve bu yönde yapacağınız çalışmalardan dolayı sizleri kutluyorum, Allah’tan büyük milletimizi daha da yüceltmesini diliyor hepinize buraya gelerek bizleri şereflendirdiğiniz için bir kez daha teşkilatım ve kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

 

Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun da, katkılarından dolayı Birlik Başkanı Barışık ile Kur’an Kursları’nda görev yapan imam ve müezzinlere şükran duygularını bildirdi. Müftü Uzun, Hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan’da bulunması nedeniyle, programı erteleyerek bugün gerçekleştiren ekibine de teşekkür ederken, “Hepiniz aynı zamanda öğretici ve öğretmenlik yapmaktasınız. İmam demek en onurlu insan demektir. Camilerimiz sizlere emanettir. Bizim övünmeye ihtiyacımız, böyle bir çabamız da yoktur. Çabamız ve çalışmalarımızla belki de yakında parklar içerisine kurulacak çadırlarda da Kur’an Kursları düzenleyeceğiz. Hepinize saygılar sunuyor, teşekkür ediyorum”diye konuştu.

 

Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr.Öztürk de, kendisinin de İmam – Hatip mezunu olduğunu ve zorlu bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini ifade ederken, “Biz her daim görevimizi yaptık. Biz vatanımıza, milletimize imzalarla bağlı değiliz. Şartlar bugün çok farklı.  Sizler bu toplumun liderlerisiniz. Mahallenin liderlerisiniz. Kur’an-ı Kerim’in mesajları evrenseldir. Huzurlu ve mutlu toplumun oluşması için kamu görevi yapan bizler kadar sizlerin de görevleri vardır. Bunun maddi bir karşılığı yok, ecirdir, Allah’tan gelir”diyerek, etkinliği düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

Yemekten sonra Rıfat Börekçi Cami İmamı Mustafa Önder tarafından kuran okundu ve ebediyete intikal etmiş Esnaf ve Sanatkârların ve geçmişlerinin ruhuna dua edildi.

 

Ardından Seyhan’da Yılın Başarılı Din Görevlileri’nden, Yılın Kur’an Kursu Dernek Başkanı Cumali Özcan’a, Yılın Cami Dernek Başkanı Ahmet Keskin’e, Yılın İmam – Hatipleri Mustafa Kaleağası ve İmdat Elik’e, Yılın Müezzin- Kayyımı Bilal Düzbayır’a protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Tören, etkinliğe katılan protokol üyelerine çiçek takdimi ile sona erdi.