Yılmaz, Adana'da her ay ortalama 11 milyon 500 bin metreküp suyun Çatalan barajından alınarak, arıtma tesislerinde işlendikten sonra vatandaşların kullanımına sunulduğunu kaydetti.
Türkiye'nin en temiz içme suyu kaynağına sahip Adana'nın bu kaynaktan kesintisiz yararlanmasını sağlayacaklarını belirten Yılmaz, yapılacak yatırımlarla kayıp kaçak oranının en alt seviyeye çekilerek suyun israf edilmesinin önüne geçileceğini dile getirdi. 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Yılmaz, halkın suyu dikkatli kullanarak israf etmemeye ve su kaynaklarını korumaya çağırdı.

BM Genel Kurulu'nun Aralık 2003'te yaptığı 58 oturumunda aldığı karar ile 2005 yılının 22 Mart gününden başlayarak 2015 yılına kadar on yıl süreyle Dünya Su Günü temasının işlenmesinin kararlaştırdığını hatırlatan ASKİ Genel Müdürü Yılmaz, suyun, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği taşıdığını vurguladı.

Bir yandan tarım, içme suyu ve sanayi arasında bir yandan da bu sektörler ve doğal hayat arasında su kullanımına ilişkin rekabetin giderek arttığını dile getiren Yılmaz, 1990'ların ortalarına gelindiğinde dünyada su kaynakları yönetiminde bütüncül yaklaşımların benimsenmesinin gerekliliğinin ortaya çıktığına işaret etti.

107 milyar metreküp civarında su arzına sahip Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını aktaran Yılmaz, mevcut su kaynaklarının zaman ve mekâna göre düzensiz dağıldığını tespit ettiklerini aktardı.