Düzenlenen basın toplantısında Tertip Komitesi adına konuşan Cumali Yakan, 9 Mayıs 2010 Pazar günü Mustafalar Köyü Sarıçam Piknik Alanı'nda Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'nin 8'incisini gerçekleştireceklerini söyledi. Yakan, "Şölenimizde yaylaların şahinleri kentlerin sessiz çoğunluğu Yörük Türkmenlerinin; kültürü, birlik ve beraberliği, vatan ve millet sevgisi, devlete olan sıkı sadakatleri zengin bir programla gösterilecek" dedi.

Yakar, şölende, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi, Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisi, Yörük Türkmen Pehlivanını ve Güreş Ağasının seçimi, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Yörük Türkmen kıyafetleri sunumu, Yörük Türkmen şiirleri, Çadırlarda Yörük Türkmenlerin misafirlere yemek ikramı, en güzel ikram eden çadır seçimi, Yörük Türkmen Efesi ve Güzeli seçimi ve Gül Ahmet Yiğit konseri, Hilmi Şahballı Konseri ve Turgay Başyayla ile Harmandalı, Zeybekler ekibi konseri olacağını bildirdi.

Federasyon Başkanı İsmail Demirdüzen eşliğinde şölen programını açıklayan Yakar, şölene katılmak isteyenlerin 9 güzergahtan geçecek olan 15 otobüs ile şölen alanına gelebileceğini belirtti.