Seçim döneminde kendisine evini açan ve destek verenler tarafından tekrar davet edilen MHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, kendisine seçim çalışmalarında emeği geçen ve oy veren Yüreğirli den helallik alıyor.  Şu ana kadar siyasilerin yapmadığını yapan Yücel Bayram, ilklere de imza atmış oluyor.
Yücel bayramın bu nazik ve kibar davranışı karşısında hayli memnun olan Yüreğirli, “Yücel Bayram hiçbir adayın yapmadığını yapıyor. Ve bizleri çok memnun ediyor. Bu zamana kadar aday olup da kazanamayan adayların ne kendilerini görüyoruz ne de isimlerini duyuyoruz. Onlar kaybettikten sonra arkalarına bakmadan kaybolup gittiler. Yücel Bayram da öyle yapar sanmıştık ama yanılmışız. O bizleri unutmadı tekrar döndü ve tek tek mahalleleri gezerek herkesle helalleşiyor. Bu da bizi çok memnun etti. Sende biraz olsa da hakkımız varsa helal olsun Yücel Başkan” dediler.
“Davete icap etmek gerek çağrılan her yere giderim” diyen MHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, “benim geldiğimi duyan partili partisiz herkes oraya geliyor. Herkesten Allah razı olsun ben Yüreğir’in sevgisini kazandım. Benim gittiğim ziyaretlere katılmak isteyen herkes gelebilir. Zaten akın akında geliyorlar her gün biraz daha kalabalıklaşıyoruz. Sanırım yakında bu ziyaretleri meydanlarda yapmak zorunda kalacağız. Ancak bizim bu yapmış olduğumuz helalleşme ziyaretlerinde bazı kişilerin bir şeyler aradığını duydum. Buradan sesleniyorum bu zatı muhteremlere ben MİLLETVEKİLİ olmayacağım, 5 yıl sonra da şayet başkan aday olursam ki düşünmüyorum. Böyle bir seçim çalışması yapmam. Aday olursam çok şey değişir. O yüzden derim ki benim bu ziyaretlerim altında bir şey aramanıza gerek yok. Daha doğrusu korkmanıza gerek yok. Neden korkuyorsunuz ki benim böyle bir düşüncem olsa bile sizlerin daha çok sevinmesi lazım. Çünkü ben Milliyetçi Hareket Partisinden Aday oldum hal böyle iken benim ziyaretlerimde de MHP nin oyu artacaktır. Dolayısıyla da Yüreğir’de MHP’nin çıtası yükselecektir. Benim aklıma şu da gelmiyor değil. Bu ziyaretlerimden bir şeyler çıkartan ve korkanlar, Yüreğir’de MHP’nin yükselmesini ve oy oranın artmasını mı istemiyorlar. Şayet böyle ise bunlar bu partiye zarar veriyorlardır. O zaman acilen bu teşkilatın kanaat önderleri teşkilat başkanları, il başkanı ve genel merkezin önlem alması gerek. Ben Yüreğir’de Milliyetçi Hareket Partisinin çıtasını zirveye çıkarttım. Bunun aksi yönünü düşünen varsa dönsün geçmişte yapılan seçimlerde alınan oy oranlarına baksın. Yazık ben dâhil hiç kimsenin bu partiye zarar verme hakkı yoktur ve veremeyecektir” dedi.