Vali Mustafa Büyük ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Mavi Bayrak ödülünün, çevrenin ve plajı kullananların korunmasını öngördüğü kadar, Uluslararası Turizm pazarında da büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi;
Kent Turizminin Gelişmesinde Önemli Bir Kazanım Elde Edildi
Mavi Bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür. Tatil yöreleri için tıpkı tesislerdeki yıldız sayısı gibi güvenli bir standart içermektedir. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Plajlar için temiz deniz suyu, sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimini temsil etmektedir. Yumurtalık Sahili ön görülen bu kriterleri taşıdığından Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır. Böylece, Yumurtalık sahilinin uygunluğu tescillenirken, ilimiz turizminin gelişmesinde önemli bir kazanım elde edilmiştir.
13 Haziran Cumartesi Günü Ayas Plajında Tören Düzenlenecek
Mavi Bayrak, uluslararası niteliği ile de turizm açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü tatil yapmak için bilmediği, yeni tanıyacağı bir yere giderken, insanların uluslararası garanti içeren ve özelliklerini bildiği bir plaja gitmek için plan yapması kolay olmaktadır. 'Mavi Bayrak' bu nedenle güçlü bir araçtır.2015 Yılında Türkiye genelinde Mavi Bayrak ödülü alan plaj, marina ve yatlar adına bu yıl 13 Haziran Cumartesi günü Yumurtalık Ayas Plajında ödül töreni düzenlenecektir. Bizi gururlandıran Yumurtalık Plajının da ödül alacağı “2015 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Ödül Törenine” tüm halkımız davetlidir.