Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçede hayata geçirdiği önemli sosyal projelerden biri olan ‘Hoş Geldin Bebek’ Aralık ayı içerisinde 5’inci yılına girmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında yaklaşık 5 yıl içerisinde 16 bin bebek ve ailesi ziyaret edildi. Proje ile Yüreğir Belediyesi ekipleri ailelerin en mutlu gününde yanlarında oluyor. Yeni annelere bebeklerini büyütürken dikkat etmesi gereken birçok konuda eğitimler verilirken özellikle dünyada da büyük bir sorun olan ani bebek ölümlerine karşı sosyal farkındalık çalışmaları da yapılıyor. 
BAŞKAN ÇELİKCAN: “HER ŞEY ONLARIN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİN”
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da yoğun çalışma temposundan fırsat bulduğu anlarda gerçekleştirilen ziyaretlerde ekiplere eşlik ediyor. Selahattin Eyyubi Mahallesi’nden Gürbüz ailesi ile Atakent Mahallesi’nden Peşli ailelerinin bebeklerine ‘Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek’ diyen Başkan Çelikcan minik yavrularla yakından ilgilendi. Bebekleri kucağına alarak seven Başkan Çelikcan “Minik yavrularımıza aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum. Gülücükler yüzlerinden eksik olmasın. Hepimiz bu yavrularımızın huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Eğitimlerinden, oyun alanlarına, sporlarından, sosyal aktivite yapabilecekleri mekânlarına kadar onlar için daha yaşanabilir bir Yüreğir hedefliyoruz.” dedi.

5 YILDA 16 BİN ZİYARET
Yüreğir Belediyesi ‘Hoş Geldin Bebek’ ekiplerinin 5 yılda yaklaşık 16 bin aileyi ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Çelikcan “Bu oldukça önemli bir rakam. Ekiplerimizi kutluyorum. Bende fırsat buldukça bu ziyaretlere iştirak etmeye gayret ediyorum. Gerek çat kapı sürprizler, gerekse daha önceden planlanarak gerçekleştirilen ziyaretlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.